Een lege speelplaats bij een school.
Volledig scherm
PREMIUM
Een lege speelplaats bij een school. © EPA

Als scholen in mei niet mogen openen, heeft het geen zin meer: “We gaan jongeren toch niet platwalsen met leerstof?”

Als de scholen halfweg mei niet opengaan, kunnen ze beter dicht blijven tot het einde van het schooljaar. "Tot 18 mei blijft er nog tijd over om leerstof op punt te stellen en examens te organiseren", zeggen directeurs van middelbare scholen. Maar meer nog dan een datum willen ze één ding: duidelijkheid.

80 reacties

 • Patrick morel

  1 jaar geleden
  Misschien examens geven tot 30 juni ipv tot 23 juni en stuur de resultaten op. Zo vertrekken kinderen ook niet vroeger op reis.
 • Davy Govaert

  1 jaar geleden
  Fortnite das alles dat mijn zoon nog interesseert,voor hem is het vakantie nu.
 • Nik Scherens

  1 jaar geleden
  Online les geven, waarop wachten jullie? Als het niet online kan, les via digitale tv (er zijn kanalen genoeg) Corona duurt nog tot het groot verlof, zie de tijd dat China er heeft overgedaan. Ps. Tijdens het paasverlof gewoon doorgaan met de (bingel) taakjes, even een vast ritme aanhouden. Blijf in je kot.
 • norbert huau

  1 jaar geleden
  Er zijn altijd kinderen dan bevoordeeld zijn op andere CV door ouders die zelf leerkracht zijn andere moeten gaan werken en zitten hele ddagen gaan werken alle ouders zijn niet thuis
 • Dennis Senders

  1 jaar geleden
  Goed gezegd Jos Plessers, Juli gewoon inhalen zodat de jeugd deftige school heeft gehad, maar raak niet aan hun 2m vakantie e, die is heilig... Nu krijgen ze thuis bezigheidstherapie en de ene krijgt veel de andere bijna niks, ze leren niks nieuws...
 1. PREMIUM

  "Kust heeft nu oplossing nodig voor klimaatver­an­de­ring"

  De kust is, als laagst gelegen gebied van Vlaanderen, erg kwetsbaar door de klimaatverandering. "We moeten nu oplossingen zoeken of het is te laat", zeggen experts in een nieuw boekje, 'Kust en klimaat'. "Ingrepen om pakweg dijken te bouwen, hebben hun tijd nodig. Dat moet je niet doen als je nog 3 cm verwijderd bent van een potentiële overstroming", aldus verantwoordelijke van 'T.OP Kustzone' Stijn Vanderheiden. Hij wil onder meer inzetten op samenwerken met de natuur: ruimte om duinen te laten ontwikkelen, bijvoorbeeld. "Het gaat om evenwicht, dat is een moeilijke denkoefening. Iedereen wil zijn stukje ruimte vrijwaren. Met deze gids pleiten we ervoor met alle actoren samen oplossingen te vinden die voor iedereen goed zijn." (MM)
 2. PREMIUM

  Eerst wel, dan niet en nu toch quarantai­ne voor wie uit 'oranje zone' komt

  Verwarrende communicatie over de kleurencodes voor terugkerende toeristen: nadat in het begin was gezegd dat wie uit een 'oranje zone' kwam zich moest laten testen en in quarantaine moest, bleek dat plots niet meer nodig. Op diplomatie.belgium.be stond enkel nog dat reizigers 'extra waakzaam' moesten zijn op symptomen. Tot dat gisteren weer aangepast werd: wie uit een oranje zone - zoals Luxemburg en Kroatië - komt, wordt toch gevraagd in quarantaine te gaan en zich te laten testen. "De boodschap is nog steeds dezelfde, maar de formulering is aangepast", is de uitleg in regeringskringen. "Het is geen verplichting, maar het wordt wel aangeraden. Er wordt een beroep gedaan op de burgerzin van de reizigers." Voor alle duidelijkheid: er geldt géén reisverbod naar oranje zones. Malta is intussen ook geen rode zone meer voor vertrekkers, het valt onder code oranje.