Exclusief voor abonnees

Als beloftes uitkomen, zijn kernuitstap én uw portemonnee gered

LUXEMBURGS BEDRIJF WIL VIER GASCENTRALES BOUWEN IN ONS LAND

De elektriciteitscentrale van Langerlo. Archieffoto.
photo_news De elektriciteitscentrale van Langerlo. Archieffoto.
Vier nieuwe klimaatneutrale gascentrales: die wil het energiebedrijf EG Luxemburg tegen 2025 in ons land bouwen. Als ze er effectief komen, hoeven we ons geen zorgen meer te maken over de elektriciteitsvoorziening - zelfs zonder kerncentrales. Bovendien zou de stroomfactuur dalen.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bert Boessemare

  Gas uit Qatar naar hier brengen op vervuilende schepen aan -162°C (vloeibaar) om hier op te branden tot CO2? Klinkt niet echt eco! Qatar gaat ons verplichten enkel hun gas te gebruiken waardoor we internationaal dit salafistische regime in stand gaan moeten houden, anders valt bij ons het licht uit. Is dat wat GROEN! echt wil? Kerncentrales zijn geen tikkende tijdbommen. Al een geluk, want er zijn franse centrales vlak aan onze grens (Givet) blijven draaien tot minstens 2050!

 • jan arnouts

  Sluiten die oude rotte kerncentrales!!! Doel is een tikkende tijdsbom die vroeg of laat zal ontploffen en dan is het vaarwel België en west Europa voor de komende 1000en jaren. Ik heb veel liever gas dan die giftige brol uit die verouderde caserolle

 • Geert Tamsyn

  2,5 miljard voor 3,5 GW, waarvoor je anders 2 of 3 kernreactoren nodig hebt, a rato van 12 miljard/stuk plus enkele miljarden voor berging kernafval en provisie voor de ontmanteling, lijkt mij een goede deal!

 • Patrick De pauw

  Tot men die centrales gebruikt?de gasprijs stijgt en veel bla bla en het gaat ons weer rollen!wie geloofd nog de politiek en hoeveel hebben alle belanghebbenden gekregen om ons dit aan te smeren?Tommelein was ook zo een nurk en werd ineens burgemeester van Zijn Oostende hij kon zijn beloftes ook niet waar maken!

 • Karel Van Beeck

  Eerst zien en dan geloven!