Geen luxe bij de Pua's, maar in hun huisje - met bonte Filipijnse tapijtjes broederlijk naast het 'Laatste Avondmaal' aan de muur - is de gastvrijheid vooral érg groot.
Volledig scherm
PREMIUM
Geen luxe bij de Pua's, maar in hun huisje - met bonte Filipijnse tapijtjes broederlijk naast het 'Laatste Avondmaal' aan de muur - is de gastvrijheid vooral érg groot.

"Allez, zie ik er nu uit als een ladyboy? Nee, toch!"

Ja, ze werd met haar Filipijnse roots het mikpunt van racistische verwijten, na haar kroning tot 's lands mooiste. En ja, die bagger hééft haar pijn gedaan. "Want zie ik er nu uit als een ladyboy?! Nee, toch?" Maar als exponent van 'The American Dream' - met dank aan haar opvoeding - geeft ze racisten vér het nakijken. "Op mijn twaalf jaar stond ik al vloeren te dweilen en ging ik van café tot café om voor 50 cent bananendessertjes van mijn moeder te verkopen", zegt de Borgerhoutse Angeline Flor Pua. "Je kan je dromen bereiken, ongeacht je afkomst, als je maar hard genoeg werkt en heel hard gelooft in jezelf."

  1. PREMIUM

    Transparan­te kinmaskers: Sympathiek, maar echt veilig zijn ze niet

    Altijd sympathiek als je de ober vriendelijk naar je ziet lachen. Niet onlogisch dus dat de doorzichtige mondmaskers - die gezichtsuitdrukkingen zichtbaar laten - in zwang zijn bij winkeliers en horecapersoneel. Veilig zijn ze evenwel allesbehalve. Uit de mondmaskertest die deze krant liet uitvoeren, bleek dat al en nu roept ook viroloog Marc Van Ranst op om ze niet meer te gebruiken. "Deze transparante maskers sluiten onvoldoende goed aan op het gezicht en zijn niet goed genoeg om anderen te beschermen. Gebruik ze daarom niet", zo zegt hij. Doordat het 'mouth shield' op de kin steunt, sluit het niet aan tussen de ogen en de neus. Het schild is ook vrij klein. Zodra de drager ervan zijn of haar mond opent, is de neus niet langer bedekt. Horeca Vlaanderen benadrukt dat zij hun personeel van bij de start van de heropening hebben aangespoord om correcte maskers te gebruiken. "De verplichte, bedekkende mondmaskers, zo staat er omschreven in onze richtlijnen", zegt Matthias De Caluwe. (BCL)