Terry von Bibra. België heeft met Alibaba eindelijk een internetreus kunnen overhalen zijn magazijn hier neer te planten. En niet in Nederland of Duitsland, die onlangs Amazon en Zalando binnenhaalden.
Volledig scherm
Terry von Bibra. België heeft met Alibaba eindelijk een internetreus kunnen overhalen zijn magazijn hier neer te planten. En niet in Nederland of Duitsland, die onlangs Amazon en Zalando binnenhaalden. © Alibaba Group

Alibaba komt naar Luik: komst van internetreus zou duizenden banen creëren

De Chinese internetreus Alibaba zal zijn nieuw Europees megadistributiecentrum wel degelijk in de buurt van de luchthaven van Luik bouwen. Dat bevestigt Europees directeur Terry von Bibra in een interview met deze krant.

105 reacties

 • Eddy van Dorst

  4 jaar geleden
  Als je ze naar hier moet halen met leugens zegt al genoeg over den belziek.En @Filip Catz die zijn in de buurt in brussel
 • Joke Van Kalmthout

  4 jaar geleden
  Mensen, waarom toch zo negatief. Alleen al in de Nederlandse provincies Brabant en Limburg staan zo'n stuk of vijftien enorme distributiecentra. Geen Brabander of Limburger die het daardoor slechter heeft gekregen. Integendeel.
 • Luc Lepoudre

  4 jaar geleden
  Je moet de gevestigde mercantile bezig horen: "namaak, Chineese rommel, veiligheidsdreiging …". Ze zijn altijd voor de vrije markt,maar als ze overklast worden begint de venijnige commentaar. Lijken wel dorpswinkeltjes die een concurrerende indringer beschimpen.
 • Thierry Piette

  4 jaar geleden
  Aan iedereen die dit een verrijking vind, ga in de toekomst ook naar Ali Baba voor tombolaprijzen en/of geld voor sponsoring van uw vereniging als je nog eens een kaas- en wijnavond of dergelijke organiseerd.
 • Filip Catz

  4 jaar geleden
  Toen ik nog kind was werd een sprookje verteld van Alibaba en zijn 40 rovers. Het zal dezelfde toch niet zijn mag ik hopen. En zijn de 40 rovers ook in de buurt of niet ?