Alexander De Croo.
Volledig scherm
Alexander De Croo. © Photo News

Alexander De Croo pleit voor paars-geel: “Vorm snel sobere regering met 10 ministers”

Vorm snel een regering. Geen paars-groene maar een paars-gele. En geen doorstartregering of noodregering, maar een echte, volwaardig en sober. Met slechts 10 ministers. Dat bepleit vicepremier Alexander De Croo.

174 reacties

 • Jan Van Rompaey

  2 jaar geleden
  Daar geloof ik niets van.1 0 ministers voor belgië is meer dan genoeg. En 50% van de politici hun C4. Laat elke kandidaat minister een zwaar examen afleggen om zijn kennis te onderzoeken.
 • Marc Baeyens

  2 jaar geleden
  Eerst helpt De Croo N-VA uit de regering te manoeuvreren en nu pleit hij om een nieuwe regering te vormen mét N-VA. Een mooi voorbeeld van de trado-opportunist die de zaken altijd in zijn persoonlijk voordeel uitlegt (zonder veel brein).
 • johan vankeirs

  2 jaar geleden
  U zal geen 10 bekwame politici vinden in dit land.U zal integendeel wel honderden ONbekwamen vinden.Dit is meermaals bewezen.De bevolking dankt U !
 • GERARD DE PELECIJN

  2 jaar geleden
  De rest krijgt dan automatisch een uitstapregeling!
 • Gaston Miar

  2 jaar geleden
  Tien bekwame politici vinden,.... dat wordt echt moeilijk.
 1. PREMIUM

  Levensver­wach­ting toegenomen, aantal geboortes blijft dalen

  De levensverwachting bij geboorte in België bedroeg vorig jaar 81,8 jaar voor de volledige bevolking. Voor de vrouwen ligt die levensverwachting zoals bekend iets hoger dan bij mannen: 84 tegenover 79,6 jaar. Dat blijkt uit analyse van de sterftecijfers van Statbel. Ten opzichte van 2018 is de levensverwachting met 0,3 jaar gestegen, meer dan de toename met 0,1 jaar die in 2018 werd waargenomen. De levensverwachting ligt in Vlaanderen het hoogst, met 82,7 jaar. Voor Brussel is dat 81,6 jaar en voor Wallonië 80,3 jaar.
 2. Lage tewerkstelling onder migranten is niet enkel kwestie van discriminatie
  PREMIUM

  Lage tewerkstel­ling onder migranten is niet enkel kwestie van discrimina­tie

  'Komt de lage tewerkstelling onder migranten alleen door discriminatie? Er zijn de voorbije jaren door de krapte op de arbeidsmarkt toch voldoende banen bijgekomen voor deze mensen?' Het zijn vragen die Stijn Baert heeft ontvangen na een eerder artikel in deze krant over discriminatie bij sollicitanten. De arbeidseconoom stelt vast dat ondanks de goede conjunctuur migranten van buiten de EU veelal buiten de arbeidsmarkt bleven.
 1. PREMIUM

  Eerst wel, dan niet en nu toch quarantai­ne voor wie uit 'oranje zone' komt

  Verwarrende communicatie over de kleurencodes voor terugkerende toeristen: nadat in het begin was gezegd dat wie uit een 'oranje zone' kwam zich moest laten testen en in quarantaine moest, bleek dat plots niet meer nodig. Op diplomatie.belgium.be stond enkel nog dat reizigers 'extra waakzaam' moesten zijn op symptomen. Tot dat gisteren weer aangepast werd: wie uit een oranje zone - zoals Luxemburg en Kroatië - komt, wordt toch gevraagd in quarantaine te gaan en zich te laten testen. "De boodschap is nog steeds dezelfde, maar de formulering is aangepast", is de uitleg in regeringskringen. "Het is geen verplichting, maar het wordt wel aangeraden. Er wordt een beroep gedaan op de burgerzin van de reizigers." Voor alle duidelijkheid: er geldt géén reisverbod naar oranje zones. Malta is intussen ook geen rode zone meer voor vertrekkers, het valt onder code oranje.