Alexander De Croo bezoekt als eerste Europese minister bevrijd IS-gebied in Irak: “We móeten die mensen helpen. Uit eigenbelang”

Minister De Croo praat met een gezin dat in het kamp woont. "We hebben lang gefocust op Afrika, nu is het tijd om naar Irak te kijken", vindt hij.
BELGA Minister De Croo praat met een gezin dat in het kamp woont. "We hebben lang gefocust op Afrika, nu is het tijd om naar Irak te kijken", vindt hij.
Jazeker, het kalifaat is verslagen. Maar terreurgroep IS? Nog niet helemaal. Dat heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo aan den lijve ondervonden op bezoek in Irak - een land waar vluchtelingen in kampen wonen, dat in puin ligt en waar etterende conflicten snel weer kunnen opflakkeren. "Wij moeten ons steentje bijdragen. Uit weloverwogen eigenbelang."

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

58 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mi Janssens

  Minister De Croo het is daar zeker heel erg! Maar zou je eerst niet eens naar je eigen land kijken waar het van kwaad naar erger gaat...en die chaos eerst oplossen! Wij zijn geen grootmacht zoals Amerika dus begin bij je eigen bevolking die crepeert langs de straten.

 • Jef Heffens

  Natuurlijk moeten we die mensen helpen, maar de Daesh strijders moeten we liquideren en zeker niet meer toelaten in Europa.

 • Erik Desloover

  Europa heeft de schuld van alles en moet de ganse wereld redden . Misschien eens in eigen land zien

 • Lydia Voets

  Betaal alles maar zelf, wij moeten al genoeg betalen

 • marc van calster

  Hier bij ons leven ook gezinnen in beschimmelde krotten, maar die ga jij niet bezoeken. Doe je ontwikkelingswerk hier, hoognodig na jullie beleid. In jullie eigenbelang, maar te laat,dit zullen jullie zien in mei