Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Al derde van Belgen heeft allergie: zo kan de rest zich ertegen wapenen

Géén prettig vooruitzicht: volgens experts zal de helft van de Belgen binnen enkele jaren last hebben van allergie. Het goeie nieuws is dat we ons ertegen kunnen wapenen. "Wat je zeker niét moet doen, is huisstofmijt, pinda's of huisdieren preventief bannen. Dat werkt averechts."

10 reacties

 • Serge Aernoudt

  5 jaar geleden
  Heel juist Tom, en dat wordt ons door de strot geduwd door de regering want als je niet doet krijg je zelfs geen bouwvergunning meer. De economie zal er binnen de tien jaar veel werk aan hebben om die isolatie te verwijderen want er zal geen enkel huis meer vrij zijn van huisstofmijt, schimmels en astmatische bewoners. Woonst tochtvrij maken en verluchten door deuren en vensters regelmatig open te zetten net zoals destijds.
 • Aster Di Stefano

  5 jaar geleden
  Toch grappig hoe veel mensen dit aangrijpen als een rechtvaardiging voor hun gebrek aan hygiene. De allergieen mogen dan wel toegenomen zijn, de infecties , kindersterfte en de gemiddelde leeftijd zijn drastisch verbeterd sinds alles veel hygienischer is en medisch beter wordt behandeld, toch iets belangrijker dan die allergieen me dunkt.
 • Kceetje Cleymans

  5 jaar geleden
  Dikke zever kinderen zelfde manier opgevoed dochter allergisch aan alles zoon aan niks
 • Hilde

  5 jaar geleden
  Op uw eigen mannier leven en geen rekening houden met al die zever is nog het beste
 • Tom Van Looveren

  5 jaar geleden
  En we bouwen maar gebouwen die potdicht geïsoleerd zijn en met gefilterde lucht. De gevolgen zullen zich wel laten zien!