In Wuhan, het epicentrum van de uitbraak, is in allerijl gestart met de bouw van een ziekenhuis. Over tien dagen moeten de eerste besmette patiënten er al opgevangen worden.
Volledig scherm
PREMIUM
In Wuhan, het epicentrum van de uitbraak, is in allerijl gestart met de bouw van een ziekenhuis. Over tien dagen moeten de eerste besmette patiënten er al opgevangen worden. © AP

Al 56 miljoen Chinezen in quarantaine. Maar helpt dat?

In China zijn al 18 steden afgesneden van de buitenwereld, waardoor ruim 56 miljoen mensen in quarantaine leven. Draconische maatregelen dus, terwijl er maar enkele honderden Chinezen besmet zijn met het coronavirus en er tot hiertoe ‘slechts’ 41 doden zijn. Is het land niet met een kanon op een mug aan het schieten?

 1. Nu al vijf miljoenensteden onder quarantaine vanwege coronavirus

  Nu al vijf miljoenen­ste­den onder quarantai­ne vanwege coronavi­rus

  De Chinese autoriteiten hebben nu ook de stad Xiantao in de centrale provincie Hubei onder quarantaine geplaatst om verspreiding van een nieuw coronavirus tegen te gaan. Eerder vandaag werden de Chinese steden Huanggang en Ezhou door de autoriteiten al onder quarantaine gezet. Morgen gebeurt hetzelfde met de stad Chibi. Het uitgaande verkeer en het openbaar vervoer worden vrijwel stilgelegd. Ook Wuhan, het epicentrum van de ziekte, werd al afgesloten. In totaal gelden de reisverboden in China nu al voor ongeveer 20 miljoen mensen.
 2. Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
  Sparen

  Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan

  Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie