Al 18 jaar dood, en toch keert Guido Van den Bossche terug in 'Familie'

Karel Deruwe vertolkte de rol van pater familias Guido - hier met zijn vrouw Marie-Rose (Martine Jonckheere) - van 1991 tot 1999.
VTM Karel Deruwe vertolkte de rol van pater familias Guido - hier met zijn vrouw Marie-Rose (Martine Jonckheere) - van 1991 tot 1999.
Achttien jaar geleden stierf hij een verschrikkelijke dood in 'Familie', maar straks duikt Guido Van den Bossche toch weer op in de VTM-soap. Hoe en wanneer de inmiddels 61-jarige Karel Deruwe - die van in het prille begin de rol van Van den Bossche voor zijn rekening nam - zijn comeback maakt, is een goed bewaard geheim.

Sterker: noch de makers, noch VTM willen officieel iets kwijt over de komst van Deruwe. Misschien logisch, want de acteur stapte eind vorige eeuw met slaande deuren op bij het toenmalige productiehuis Amusement. Op 13 december 1999 zond VTM de allerlaatste scènes van Deruwe als Guido uit. Het werd een gewelddadige aflevering, want VdB werd op Malta doodgestoken. De dader bleek een handlanger van Salomon te zijn. Dat is de leider van de sekte waar Guido's zoon Peter zich ooit had bij aangesloten. Dat doden in soapreeksen kunnen terugkeren, is al lang geen uitzondering meer. Denk maar aan de wereldberoemde douchescène met Bobby Ewing in 'Dallas'. Plots bleek dat Bobby een complete jaargang van de Amerikaanse reeks had gedroomd. Of het straks ook zover is met Guido Van den Bossche, is afwachten. "Het is alvast iets om naar uit te kijken", vindt VTM-peetvader Mike Verdrengh. "Eén van de 'Familie'-aartsvaders die terugkeert, daar zullen de fans duchtig over speculeren."

Photo News


Alle artikels uit de krant