Exclusief voor abonnees

Al 100 jaar aan-uit aan-uit aan-uit en alles wordt nog altijd gemaakt in Sint-Niklaas

Dames aan het werk in de montage-afdeling, toen de schakelaars nog in bakeliet werden gemaakt. Niko gebruikte als eerste de thermoharder en befaamde voorloper van andere kunststoffen.
RV Dames aan het werk in de montage-afdeling, toen de schakelaars nog in bakeliet werden gemaakt. Niko gebruikte als eerste de thermoharder en befaamde voorloper van andere kunststoffen.
De laatste doet het licht uit, zo luidt het spreekwoord, maar dat zijn ze bij Niko nog lang niet van plan. Het familiebedrijf dat lichtschakelaars produceert, mag straks honderd kaarsjes uitblazen. De toekomst oogt rooskleurig: Niko draait een omzet van 175 miljoen euro, heeft 700 medewerkers en vestigingen in tien landen en - misschien nog het meest opmerkelijk - fabriceert nog altijd alles in Sint-Niklaas.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Niko is een van de beste producten ooit, nooit problemen mee en gaan eeuwen lang mee. Goedkope brol kan daar niet tegen op en je kunt hun producten zelfs niet duur noemen. Mijne zitten er al probleemloos meer dan 35 jaar in.

 • Luc Boey

  Top voor België. Ben al 45 jaar elektricien en heb al met veel verschillende merken moeten werken maar het beste, betrouwbaarste en makkelijkste handelbare huishoudmateriaal is en blijft Niko.

 • Toon Schouteden

  Ben nog geen goedkoper product tegengekomen dat kan tippen aan de kwaliteit van Niko. Proficiat met jullie jubileum.

 • Leo Van der Vorst

  Van harte proficiat, bij mijn weten, ben toch reeds een dikke 50 jaar elektricien, de meest betrouwbare componenten voor huishoudinstallaties, houden zo en niet te veel van aansluitmethode veranderen.

 • Piet Flament

  Het bewijs dat niet alles constant moet veranderd worden om "zogezegd" beter te worden .