Exclusief voor abonnees

Al 100 jaar aan-uit aan-uit aan-uit en alles wordt nog altijd gemaakt in Sint-Niklaas

Dames aan het werk in de montage-afdeling, toen de schakelaars nog in bakeliet werden gemaakt. Niko gebruikte als eerste de thermoharder en befaamde voorloper van andere kunststoffen.
RV Dames aan het werk in de montage-afdeling, toen de schakelaars nog in bakeliet werden gemaakt. Niko gebruikte als eerste de thermoharder en befaamde voorloper van andere kunststoffen.
De laatste doet het licht uit, zo luidt het spreekwoord, maar dat zijn ze bij Niko nog lang niet van plan. Het familiebedrijf dat lichtschakelaars produceert, mag straks honderd kaarsjes uitblazen. De toekomst oogt rooskleurig: Niko draait een omzet van 175 miljoen euro, heeft 700 medewerkers en vestigingen in tien landen en - misschien nog het meest opmerkelijk - fabriceert nog altijd alles in Sint-Niklaas.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Je hebt 9% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Verstrepen

  Niko is een van de beste producten ooit, nooit problemen mee en gaan eeuwen lang mee. Goedkope brol kan daar niet tegen op en je kunt hun producten zelfs niet duur noemen. Mijne zitten er al probleemloos meer dan 35 jaar in.

 • Luc Boey

  Top voor België. Ben al 45 jaar elektricien en heb al met veel verschillende merken moeten werken maar het beste, betrouwbaarste en makkelijkste handelbare huishoudmateriaal is en blijft Niko.

 • Toon Schouteden

  Ben nog geen goedkoper product tegengekomen dat kan tippen aan de kwaliteit van Niko. Proficiat met jullie jubileum.

 • Leo Van der Vorst

  Van harte proficiat, bij mijn weten, ben toch reeds een dikke 50 jaar elektricien, de meest betrouwbare componenten voor huishoudinstallaties, houden zo en niet te veel van aansluitmethode veranderen.

 • Piet Flament

  Het bewijs dat niet alles constant moet veranderd worden om "zogezegd" beter te worden .