Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Photo News

Agressie tegen treinbegeleiders neemt verder toe: “Vrouw alleen op probleemlijn. Dan krijg je dit”

"Bij een aanval door een reiziger belde ik tevergeefs Securail. Ik voelde me aan mijn lot overgelaten", getuigt een treinbegeleidster van de NMBS. Gemiddeld worden in ons land meer dan drie spoorbeambtes per dag het slachtoffer van agressie. Volgens de vakbonden door een personeelstekort.

5 reacties

 • Bix Froefel

  4 maanden geleden
  Tja, en uit welke hoek? Dat weten we wel. De nieuwkomers die geen geld hebben voor een ticket, maar wel van alles willen genieten. Die begeleiders moeten dringend bewapend worden met pepperspray en matracks. Als vrouw vind ik dat het allemaal maar doetjes zijn die zich laten doen maar ja dat is de schuld van het management en het cultuurmarxistische schuldgevoel naar nieuwkomers en criminelen toe dat dit land verziekt! Klopt erop, verdedig u. Het moet gedaan zijn met die degeneratie.
 • Dirk N.M. Van Caekenberghe

  1 jaar geleden
  En zeggen dat de NMBS die controleurs zou willen afschaffen! Dan wordt het zeker komplete anarchie in die treinen!
 • Basil Fawlty

  1 jaar geleden
  En vooral richting brussel is dit een probleem..
 • Jean Battheu

  1 jaar geleden
  Straffen zijn bijlange niet zwaar genoeg en het duurt maanden voor ze naar de rechtbank moeten. Het enige dat het personeel kan doen is een volledige staking dan gaan ze in brussel messchien wakker worden.
 • Wesley Kenis

  1 jaar geleden
  Extra personeel vinden voor een zinkend schip dat de pispaal van de maatschappij is en waar stakingen meer voorkomen dan stipt rijden....veel succes zou ik zeggen maar mij hebben ze al weggekregen en ik ga NIET terug! !!!!!
 1. PREMIUM

  Speelplein in quarantai­ne na besmetting

  In het Antwerpse Mortsel moeten 27 kinderen van de speelpleinwerking twee weken in quarantaine, nadat een papa en zijn kind positief testten op Covid-19. Ook het personeel en de jobstudenten gaan in quarantaine, hoewel zij negatief testten. Vorige week woensdag - de eerste week dat de speelpleinwerking open was - meldde een vader dat hij besmet was. Enkele ouders zouden toen al hun kinderen thuisgehouden hebben. Vrijdag werd bevestigd dat ook het kind positief getest had. "Dan hebben we beslist de speelpleinwerking twee weken stop te zetten. De ouders van de 27 toen aanwezige kinderen zijn hen komen halen", klinkt het bij het stadsbestuur. Op de speelpleinwerking komen ook nog andere kinderen, zoals op zomerkampen en creakampen, maar die hoeven niet in quarantaine. "De bubbels worden strikt gescheiden", aldus bevoegd schepen Livia Moreau (Open Vld). (BSB)
 2. PREMIUM

  Optreden Gene Thomas zo leuk dat het is stilgelegd

  Tot drie keer heeft de organisator van de Good Mood Summer Bar in Laarne Gene Thomas gevraagd z'n optreden stil te leggen. Reden: het publiek leek de coronamaatregelen vrijdag in al zijn enthousiasme even vergeten. "Na overleg met de ordediensten hebben we besloten om het evenement zelf twee uur vroeger dan voorzien stil te leggen", zegt de organisatie vzw Samuse. nu Optredens in openlucht kunnen enkel voor een zittend publiek met een maximum van 400 personen, maar op beelden is te zien dat van social distancing geen sprake is en zowat de hele feestzone staat te dansen. Verdere optredens in de zomerbar achter het kasteel van Laarne mogen gewoon doorgaan. "Maar als we opnieuw merken dat de regels geschonden worden, zullen we niet aarzelen om ook die vroegtijdig stop te zetten."
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"