Omar Al-Bashir (75), Soedan, 30 juni 1989 - 11 april 2019
Volledig scherm
PREMIUM
Omar Al-Bashir (75), Soedan, 30 juni 1989 - 11 april 2019 © AFP

Afrika verliest z'n derde 'krokodil' dit jaar

In Soedan heeft het leger president Omar Al-Bashir (75) gisteren aan de kant geschoven. Hij was dertig jaar aan de macht. Het is al de derde keer dit jaar dat Afrika zo'n politieke krokodil verliest, na het vertrek van Kabila in Congo en Bouteflika in Algerije. Er blijven daar nu nog tien landen over waar het staatshoofd al twintig jaar of langer regeert.

  1. PREMIUM

    Financiën roept 200.000 Belgen naar kantoor

    Via de bruine enveloppe moest ze uiterlijk op 30 juni binnen zijn, maar morgen is het de laatste dag waarop de belastingaangifte via Tax-on-web kan worden ingediend. Financiën vreest dat tot 200.000 landgenoten dat door gebrek aan een helpende hand van een belastingambtenaar - corona, weet u wel - niet of te laat zullen doen. Zij zullen in het najaar uitzonderlijk - voor een allerlaatste kans - naar het belastingkantoor worden geroepen. Wie vorig aanslagjaar géén hulp vroeg, geniet géén uitstel.
  2. PREMIUM

    Cercle en KVO denken aan Jackers en Hubert

    Cercle Brugge zoekt nog een doelman om als titularis in concurrentie te gaan met de 23-jarige Braziliaan Warleson. Het rekent niet op Goblet, terwijl Miguel Van Damme nog opbouwt na zijn lange inactiviteit. Gesprekken lopen met Guillaume Hubert - vorig seizoen gehuurd van Club - om definitief bij Cercle te tekenen, maar dat valt duur uit. Mogelijk daardoor richt de Vereniging het vizier richting Genk, waar Nordin Jackers (22) weg mag. De voormalige nationale beloftendoelman werd vorig seizoen verhuurd aan Waasland-Beveren. Cercle zal kort op de bal moeten spelen, want ook KV Oostende voert verregaande gesprekken met Jackers én Hubert. De kustploeg hoopt vandaag één van beiden vast te leggen. Jackers geniet ook belangstelling uit Nederland (Sparta). (MVS/LUVM/TTV)