Justine is één centimeter te klein om bij de politie te mogen.
Volledig scherm
PREMIUM
Justine is één centimeter te klein om bij de politie te mogen. © Henk Deleu

Afgekeurd wegens één centimeter te klein terwijl politie 3.700 vacatures niet ingevuld krijgt

De politie heeft op dit ogenblik 3.700 vacatures die ze niet ingevuld krijgt. De West-Vlaamse Justine (26) moet daarmee lachen. Groen. De afgestudeerde criminologe slaagde tijdens haar politieopleiding van één jaar in alle testen. Maar op de laatste dag vertelde een verpleegster dat ze met haar 1,51 meter te klein is. "Eén cm", zucht ze. "Da's discriminatie."

179 reacties

 • Linde Segaert

  2 jaar geleden
  Voor dit soort problemen zou iemand hypnose moeten uittesten. Een rechtstreekse opdracht tegen het onderbewuste kan het meest bijzondere realiseren. Zelfs iets aanpassen aan het lichaam.
 • Sebastian Peeters

  2 jaar geleden
  Dat zal pas een lachertje worden als ze een fitness patser te voet moet tot staande brengen.
 • rik sintobin

  2 jaar geleden
  en voor die cm denken ze aan mensen te nemen met klein strafblad, dat gaat er voor mijn niet in, mensen met strafblad mogen geen job als deze invullen, dat is mijn mening
 • Walter Roesems

  2 jaar geleden
  regels zijn regels? En hoe zit dat dan met het aanwerven van kandidaten met een strafblad? Regels even aanpassen, want er is personeel te weinig... Moet er nog zand zijn?
 • antonia de smet

  2 jaar geleden
  regels zijn regels zo zit de maatschappij nu eenmaal in elkaar.
 1. "Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf"
  PREMIUM

  "Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf"

  De zoektocht naar de Amerikaanse actrice Naya Rivera (33) is ten einde. Gisteren werd een lichaam opgedoken in Lake Piru in Californië, waar ze verdween. "Gebaseerd op de vindplaats, de fysieke karaktertrekken, de kledij en het gebrek aan andere vermiste personen, zijn we ervan overtuigd dat het om Naya gaat", aldus de sheriff tijdens een persconferentie gisteravond. De actrice, bekend van haar rol als Santana Lopez in de populaire serie 'Glee', verdween vorige week woensdag na een boottochtje met haar 4-jarige zoon Josey. Over wat er precies gebeurde, kon de sheriff voorlopig alleen maar speculeren, al worden kwaad opzet en zelfdoding resoluut uitgesloten. Vermoedelijk raakte ze verstrikt in de sterke stromingen. "Het jongetje verklaarde dat hij was gaan zwemmen met z'n moeder. Ze duwde hem langs achteren het dek weer op. Toen hij daarna opkeek, zag hij haar in het water verdwijnen. Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf." Het lichaam bevindt zich momenteel in Ventura, waar een autopsie uitsluitsel moet geven dat het om Rivera gaat. (SDE)
 1. Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader
  Play
  Op Interventie

  Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader

 2. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"