Exclusief voor abonnees

Afgaande op Nederland hoeven we geen stormloop te verwachten: “Winkels open, maar veel volk komt er niet, hoor”

In de Bredase winkelstraten lopen wel wat shoppers, maar dat zijn er toch een pak minder dan normaal, vertellen de handelaars. "Onze omzet ligt 30 à 50% lager."
In de Bredase winkelstraten lopen wel wat shoppers, maar dat zijn er toch een pak minder dan normaal, vertellen de handelaars. "Onze omzet ligt 30 à 50% lager."
Handelaars in ons land prevelen het ene gebedje na het andere, in de hoop dat ze op 11 mei mogen openen. Moeten we dan vrezen voor een stormloop? In Nederland, waar de winkels nooit dicht zijn geweest, blijkt shoppen in coronatijden alvast niet de topprioriteit van de doorsnee Hollander. "Gezellig is dit niet. We kopen wat we nodig hebben en rennen zo snel mogelijk naar huis."

Je hebt 6% van dit artikel gelezen44 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Alfons Hendrickx

  Zodra de grens open is loopt het daar vol belgen die daar Belgische bieren gaan drinken en de winkels voorbij lopen

 • marc van de poel

  Als ik de reacties van de Nederlanders alhier lees, blijkt dat het aldaar qua discipline en voorzieningen niet veel beter gaat dan hier. Maar feit is toch, dat er minder ziekenhuis opnames zijn en ook minde IC opnames. En NL heeft 7 milj. méér inwoners! Als winkels hier na 2 maanden weer mogen openen, zak er zowiso een toeloop zijn. En dat hebben ze in NL kunnen voorkomen, doordat ze géén 2 maanden gesloten zijn geweest. En véél minder economisch verlies!

 • Dominique Vandervekens

  Er gaat sowieso minder gewinkeld worden: 1) veel mensen leven nog in angst en blijven thuis, 2) er kan tegenwoordig veel online gekocht worden en 3) er zijn ook mensen die nu financieel de touwtjes wat strakker moeten aanspannen en dus zeker niet aan shoppen denken.

 • Danny Buyse

  @Davy Huyghe, ik zou daar maar zo zeker niet van zijn. Behalve de mensen onder de 30 jaar die weinig risico lopen denken diegene die ouder zijn helemaal anders dan voor de tijden van corona. Niemand gaat het waard vinden voor zijn plezier te gaan winkelen en het risico nemen virus op te lopen. Ik haat het nu al om voeding te gaan kopen die nu eenmaal noodzakelijk is in de winkel. Wacht maar in de horeca! Daar moet je ook geen stormloop verwachten.

 • Guy Moreels

  Net in onze winkelstraat geweest. Voor alle etalages “Nieuwe collectie is binnen”. Sindsdien is er misschien niemand meer in de winkels geweest (buiten personeel). Triestig !