In de Bredase winkelstraten lopen wel wat shoppers, maar dat zijn er toch een pak minder dan normaal, vertellen de handelaars. "Onze omzet ligt 30 à 50% lager."
Volledig scherm
PREMIUM
In de Bredase winkelstraten lopen wel wat shoppers, maar dat zijn er toch een pak minder dan normaal, vertellen de handelaars. "Onze omzet ligt 30 à 50% lager."

Afgaande op Nederland hoeven we geen stormloop te verwachten: “Winkels open, maar veel volk komt er niet, hoor”

Handelaars in ons land prevelen het ene gebedje na het andere, in de hoop dat ze op 11 mei mogen openen. Moeten we dan vrezen voor een stormloop? In Nederland, waar de winkels nooit dicht zijn geweest, blijkt shoppen in coronatijden alvast niet de topprioriteit van de doorsnee Hollander. "Gezellig is dit niet. We kopen wat we nodig hebben en rennen zo snel mogelijk naar huis."

44 reacties

 • Alfons Hendrickx

  3 jaar geleden
  Zodra de grens open is loopt het daar vol belgen die daar Belgische bieren gaan drinken en de winkels voorbij lopen
 • marc van de poel

  3 jaar geleden
  Als ik de reacties van de Nederlanders alhier lees, blijkt dat het aldaar qua discipline en voorzieningen niet veel beter gaat dan hier. Maar feit is toch, dat er minder ziekenhuis opnames zijn en ook minde IC opnames. En NL heeft 7 milj. méér inwoners! Als winkels hier na 2 maanden weer mogen openen, zak er zowiso een toeloop zijn. En dat hebben ze in NL kunnen voorkomen, doordat ze géén 2 maanden gesloten zijn geweest. En véél minder economisch verlies!
 • Dominique Vandervekens

  3 jaar geleden
  Er gaat sowieso minder gewinkeld worden: 1) veel mensen leven nog in angst en blijven thuis, 2) er kan tegenwoordig veel online gekocht worden en 3) er zijn ook mensen die nu financieel de touwtjes wat strakker moeten aanspannen en dus zeker niet aan shoppen denken.
 • Danny Buyse

  3 jaar geleden
  @Davy Huyghe, ik zou daar maar zo zeker niet van zijn. Behalve de mensen onder de 30 jaar die weinig risico lopen denken diegene die ouder zijn helemaal anders dan voor de tijden van corona. Niemand gaat het waard vinden voor zijn plezier te gaan winkelen en het risico nemen virus op te lopen. Ik haat het nu al om voeding te gaan kopen die nu eenmaal noodzakelijk is in de winkel. Wacht maar in de horeca! Daar moet je ook geen stormloop verwachten.
 • Guy Moreels

  3 jaar geleden
  Net in onze winkelstraat geweest. Voor alle etalages “Nieuwe collectie is binnen”. Sindsdien is er misschien niemand meer in de winkels geweest (buiten personeel). Triestig !
 1. Onze opinie. Het knipperlichtsysteem biedt vals gevoel van veiligheid: in werkelijkheid is het vaak willekeur
  PREMIUM

  Onze opinie. Het knipper­licht­sys­teem biedt vals gevoel van veiligheid: in werkelijk­heid is het vaak willekeur

  Buitenlandse Zaken actualiseert elke dag een lijst van landen, streken en steden waar je als Belg beter geen vakantie houdt in tijden van corona. Netjes opgedeeld in rood, oranje en groen. Rood en dus verboden: het land Zweden, de provincie Lleida in Catalonië, de stad Leicester, waar Youri Tielemans en Dennis Praet voetballen, en de wijk Santa Clara in Lissabon, een stadsdeel waar ook zonder corona weinig toeristen komen.
 2. Regenachtig
  PREMIUM

  Regenach­tig

  Vandaag is het overal betrokken met geen of amper opklaringen. Bovendien valt er bij momenten wat lichte regen, afgewisseld met lange droge momenten. Pas op het einde van de namiddag wordt het volledig droog vanuit het westen. Het is koel voor de tijd van het jaar bij maxima rond 18 graden. De wind waait matig uit het westen. Vanavond wordt het overal droog en tijdelijk komen er enkele opklaringen opzetten. Later wordt het echter opnieuw grijs, en af en toe valt er een drupje motregen indien de bewolking dik genoeg wordt. De temperaturen dalen tot minimaal 12 graden en de west-noordwestenwind zwakt gevoelig af.
 3. PREMIUM

  Immuniteit na enkele maanden weg

  Immuniteit tegen het coronavirus op basis van antilichamen, aangemaakt na genezing van Covid-19, verdwijnt meestal na enkele maanden. Dat blijkt uit een studie van het prestigieuze King's College in Londen. De bevindingen riskeren de zoektocht te bemoeilijken naar een vaccin dat op lange termijn efficiënt is. "De vaccins die ontwikkeld worden, zullen een sterkere bescherming moeten genereren of regelmatig toegediend moeten worden", zegt professor Stephen Griffin.
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 3. VIDEO. “We werken elke dag tegen de deadline”: zo wordt uw nieuwe krant gemaakt
  Play

  VIDEO. “We werken elke dag tegen de deadline”: zo wordt uw nieuwe krant gemaakt

  De voorbije maanden is er hard gewerkt aan de nieuwe lay-out van Het Laatste Nieuws. Daar heeft u niets van gemerkt, want elke ochtend lag er weer een krant in tienduizenden brievenbussen en honderden krantenwinkels. Maar hoe wordt Het Laatste Nieuws eigenlijk gemaakt? Naar aanleiding van de vernieuwde krant die vanaf vandaag in de bus ligt, tonen we u in deze korte documentaire hoe Het Laatste Nieuws elke dag de deadline haalt. Van de ochtendlijke redactievergadering tot en met de laatste pagina die naar de drukkerij wordt gestuurd.