In de Bredase winkelstraten lopen wel wat shoppers, maar dat zijn er toch een pak minder dan normaal, vertellen de handelaars. "Onze omzet ligt 30 à 50% lager."
Volledig scherm
PREMIUM
In de Bredase winkelstraten lopen wel wat shoppers, maar dat zijn er toch een pak minder dan normaal, vertellen de handelaars. "Onze omzet ligt 30 à 50% lager."

Afgaande op Nederland hoeven we geen stormloop te verwachten: “Winkels open, maar veel volk komt er niet, hoor”

Handelaars in ons land prevelen het ene gebedje na het andere, in de hoop dat ze op 11 mei mogen openen. Moeten we dan vrezen voor een stormloop? In Nederland, waar de winkels nooit dicht zijn geweest, blijkt shoppen in coronatijden alvast niet de topprioriteit van de doorsnee Hollander. "Gezellig is dit niet. We kopen wat we nodig hebben en rennen zo snel mogelijk naar huis."

44 reacties

 • Alfons Hendrickx

  1 jaar geleden
  Zodra de grens open is loopt het daar vol belgen die daar Belgische bieren gaan drinken en de winkels voorbij lopen
 • marc van de poel

  1 jaar geleden
  Als ik de reacties van de Nederlanders alhier lees, blijkt dat het aldaar qua discipline en voorzieningen niet veel beter gaat dan hier. Maar feit is toch, dat er minder ziekenhuis opnames zijn en ook minde IC opnames. En NL heeft 7 milj. méér inwoners! Als winkels hier na 2 maanden weer mogen openen, zak er zowiso een toeloop zijn. En dat hebben ze in NL kunnen voorkomen, doordat ze géén 2 maanden gesloten zijn geweest. En véél minder economisch verlies!
 • Dominique Vandervekens

  1 jaar geleden
  Er gaat sowieso minder gewinkeld worden: 1) veel mensen leven nog in angst en blijven thuis, 2) er kan tegenwoordig veel online gekocht worden en 3) er zijn ook mensen die nu financieel de touwtjes wat strakker moeten aanspannen en dus zeker niet aan shoppen denken.
 • Danny Buyse

  1 jaar geleden
  @Davy Huyghe, ik zou daar maar zo zeker niet van zijn. Behalve de mensen onder de 30 jaar die weinig risico lopen denken diegene die ouder zijn helemaal anders dan voor de tijden van corona. Niemand gaat het waard vinden voor zijn plezier te gaan winkelen en het risico nemen virus op te lopen. Ik haat het nu al om voeding te gaan kopen die nu eenmaal noodzakelijk is in de winkel. Wacht maar in de horeca! Daar moet je ook geen stormloop verwachten.
 • Guy Moreels

  1 jaar geleden
  Net in onze winkelstraat geweest. Voor alle etalages “Nieuwe collectie is binnen”. Sindsdien is er misschien niemand meer in de winkels geweest (buiten personeel). Triestig !
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Iraanse doelman arriveert in Antwerpen
  PREMIUM

  Iraanse doelman arriveert in Antwerpen

  Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar gisteren zette Alireza Beiranvand, doelman van de Iraanse nationale ploeg, dan toch eindelijk voet op Belgische grond. De 27-jarige Iraniër is al even in beeld bij Antwerp, maar mede door de coronacrisis zat de keeper vast in z'n thuisland. Gisterochtend is hij alsnog kunnen vertrekken richting ons land. Wanneer hij z'n fysieke en medische testen kan afleggen, is voorlopig onduidelijk. Het zou kunnen dat hij om gezondheidsredenen een aantal dagen in quarantaine wordt gehouden. Als alles vlot verloopt moet Beiranvand dit seizoen de strijd aangaan met Jean Butez om een plaats tussen de Antwerpse palen. (MVS)