Advocaat Nemmouche: "Eerlijk: ik heb het meer voor Nemmouche dan voor mijn mama"

Sébastien Courtoy | De advocaat van vele Syriëstrijders en van de schutter van het Joods Museum

Met zijn onafscheidelijke Lucky Strike-sigaret en goudkleurige zonnebril. "Een fan had mijn vorige gepikt. Ik ben de opticien binnengestapt en heb gevraagd naar het meest arrogante model."
Wouter Van Vooren Met zijn onafscheidelijke Lucky Strike-sigaret en goudkleurige zonnebril. "Een fan had mijn vorige gepikt. Ik ben de opticien binnengestapt en heb gevraagd naar het meest arrogante model."
Aan de andere kant van de taalgrens kennen ze Sébastien Courtoy (44) al jaren als de advocaat van de onverdedigbaren. De raadsman - steevast met gescheurde jeans, gouden zonnebril én stoute mond - doet nu ook in Vlaanderen monden openvallen door te toeteren dat Mehdi Nemmouche (33) moet worden vrijgesproken. "Natúúrlijk geloof ik dat zelf. Anders verdeed ik mijn tijd beter in Ibiza met twee schoon grieten op mijn schoot."

Je hebt 5% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Geens

  Als alle advocaten die zaken behandelen als deze en andere geweld delicten , hun ereloon enkel gestort krijgen via een derden -regeling waarover de overheid controle heeft ,waarna de overheid dat gestorte geld door stort naar betrokken advocaat .Zo kan Justitie zien van waar het geld komt .

 • Leon Van der Neffe

  Mensen hier willen of kunnen de rechtspraak weer niet begrijpen. Iedereen heeft recht op een advocaat, ja? Iedereen!

 • Willy Devroey

  Dus is dit een bekentenis dat hij sympathiseert met terroristen. Dat is toch strafbaar? Als hij al die daders mag verdedigen maakt hij toch deel uit van het netwerk.

 • paul stockmans

  Heer, vergeef het hem, hij weet niet wat hij zegt

 • Ingrid Charlier

  Dergelijke uitspraken zeggen genoeg over zijn persoon.