Exclusief voor abonnees

Achter elke held staat een thuisheld: partners ván staan altijd klaar (maar zijn ook een beetje bang)

Elise Cornelis (32)
Florian Van Eenoo Photo News Elise Cornelis (32)
Ook helden moeten eten. En als ze thuiskomen - na weer zo'n lange shift in het ziekenhuis, de zorg of de supermarkt - doen ze dat liefst in een huis waar het gezellig is en een opgemaakt bed klaarstaat. Zoveel helden er vandaag zijn in ons land, zoveel thuishelden zijn er ook: het zijn de mannen, de vrouwen, de moeders en de vaders die 's avonds klaarstaan met luisterend oor, een warm bord soep en veel begrip. En stilletjes hópen dat toch vooral dat virus niet mee naar huis komt.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Vince Janssens

    Elke dag was ik de kledij op 90 graden incl de zelfgemaakte mondmaskers, daarna hete droogkast en strijken op 400 graden. Eten wordt elke dag klaargezet. Maar als dit achterlijk land niet maakt dat ze op lange termijn erkenning geven voor dergelijke beroepen denk ik dat het eens tijd wordt dat we hier alles afbranden... letterlijk... Want voor 1700 EUR netto in de maand zou ik persoonlijk zelfs niet meer buitenkomen.

  • Olivia de Schrijver

    Wij mensen uit de zorg, en met de zorg bedoel ik het breed, wij weten dat wij aan veel worden blootgesteld. Wij denken daar gelukkig ook niet veel te diep bij na. Onze weerstand is vaak ook net dat tikkeltje hoger. De mensen in de supermarkt hebben hier niet voor gekozen. Zij doen dit gewoon omdat dit van hun wordt verwacht. Het loon kan je ook niet vergelijken. Ze doen het gewoon! Burgerplicht! Heb respect voor ieder die nu van belang is. Deze is voor de burgers die zich vervelen en denken