Exclusief voor abonnees

Absurde wet bijna afgeschaft, maar controles blijven duren: “15 ambtenaren buigen zich over vraag: mag ik fruitsap persen?”

Voor de bewuste pers, die al drie jaar in de winkel van Ronny Boomputte staat, is ook een borg nodig. "Daarvoor mag ik mijn voordeur in pand geven, zeggen ze."
Jan De Meuleneir/Photo News Voor de bewuste pers, die al drie jaar in de winkel van Ronny Boomputte staat, is ook een borg nodig. "Daarvoor mag ik mijn voordeur in pand geven, zeggen ze."
Winkeliers die versgeperst sinaasappelsap in hun winkel willen verkopen, moeten een uittreksel uit het strafregister voorleggen én een borg van minstens 500 euro betalen. De absurde wet wordt afgeschaft, maar intussen blijven inspecteurs hardnekkig controleren of iedereen wel in orde is. Dura lex, sed lex.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

52 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • michel De Blay

  Alle twee dagen kregen die 15 ambtenaren nieuwe kledij, omdat het oude plunje doortrokken was van het zweet, na hun zware dagtaak. Wedden dat er boven dat groepje van 15 waarschijnlijk nog nen bureauchef, directeur, onder-directeur en nen administrateur-generaal zal zitten die allemaal van zichzelf denken dat ze heeeeeel belangrijk werk doen, hun loon tot op de laatste cent verdienen en op het eind van hun loopbaan nog een dik staatspensioen willen. Staat er nog iemand stom dat de kas leeg is???

 • Floris Janssens

  absurdistan,het enige wat hier goed werkt zijn de taxen en belastingen en de star wars wetgeving...de rest is een grote puinhoop van vriendjespolitiek,profitariaat regeltjes en absurde wetten en politieke idioten...

 • Mario Roman

  Voor 15 ambtenaren hebben ze wel geld en mannen genoeg om een domme absurde wet af te schaffen. Belachelijk

 • Rudolf Jacobs

  Brave man,het gaat niet om het fruitsap,dat interesseert die graaiers bende niet,het gaat om de hoeveelheid en hoe ze u gaan belasten,je zult toch wel weten dat die lui,hun moeder zelfs niet geloven,stiekemroberen ze je in de val te lokken ,en als het hen goed uitkomt zeggen zij mr zus en zo wij geloven dat u uit een sinaasappel 2 glazen vol kan maken zodat uw winst marge is al berekend en u gaat er naar gelang ook op belast worden ,die staatskas is leeg en de heren en dames hebben geld nodig

 • Tina Colpaert

  Hoe belachelijk 15man daar houden wij n hele fabriek mee recht????