Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR). (17/06/2020)
Volledig scherm
PREMIUM
Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR). (17/06/2020) © Photo News

Abortuswet zorgt voor vertrouwensbreuk tussen Coens en Bouchez: “Terugkeren naar de orde van de dag? Dat gaat niet zomaar”

'Koning' Joachim Coens overwoog gisteren troonsafstand na een vertrouwensbreuk met MR-compagnon Georges-Louis Bouchez over de versoepeling van de abortuswet. Uiteindelijk werd tijd gekocht, maar terugkeren naar de orde van de dag? "Dat gaat niet zomaar", zegt CD&V-voorzitter Coens.

19 reacties

 • Carl Biermans

  1 jaar geleden
  Abortuswet ? Zijn er nu echt geen andere kattenbte geselen ? Kwestie van prioriteiten
 • geert wynants

  1 jaar geleden
  Wel meneer Coens nu ervaart u eens hoe wij gewone burgers voelen door al wat de politiek ons beloofd voor de verkiezingen, en we het resultaat zien erna
 • louis reinquin

  1 jaar geleden
  Willen ze aub alle drie beslissen dat het spoedig nieuwe verkiezingen worden.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Een wet moet democratisch door het parlement gestemd worden. Niet ondemocratisch met chantage tegen gehouden worden door een partijvoorzitter. Nog maar eens een staaltje particratie waar parlementariërs gereduceerd worden tot marionetten.
 • Roger Geens

  1 jaar geleden
  De vernieuwing aan de abortuswetgeving komt er sowieso ,als ze niet nu gestemd wordt dan is het voor later en kan de regering ,als die er al komt ,daarover vallen .Misschien wel om naar nieuwe verkiezingen te gaan die ze beter nu houden of zeker tegen oktober .