Egbert Lachaert (Open Vld), Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR).
Volledig scherm
PREMIUM
Egbert Lachaert (Open Vld), Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR). © BELGA

Abortuswet zet formatie weer onder hoogspanning: alleen nog kunstgrepen achter de hand

Nu de Raad van State sneller dan verwacht haar advies over de abortuswet klaar heeft, ziet het ernaar uit dat het nog voor het zomerreces gestemd zal worden. Slecht nieuws voor de 'drie koningen' Egbert Lachaert (Open Vld), Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR), want de abortusstemming kan - opnieuw - roet in het eten gooien van hun Arizonacoalitie.

12 reacties

 • Johnny chanet

  10 maanden geleden
  Geef ons nieuwe verkiezingen dan zal blijken dat de "koning" partijen verder de hoek zullen ingedrukt worden en dat Vlaanderen veel vlaamser zal worden en de splitsing waar heel veel mensen op wachten korter bij zal komen,
 • stefan crama

  10 maanden geleden
  Het land verkeert in een nooit geziene situatie sinds WOII en waar houd men zich mee bezig, abortuswetgeving. Daar stonden inderdaad alle burgers op te wachten. Wat een knoeiers.
 • felix strackx

  10 maanden geleden
  Hopelijk is de CD&V voor één keer beginselvast en plooit ze niet voor de chantage.
 • Dirk Willems

  10 maanden geleden
  Van mij part mogen de 3 koningen hun pogingen met ons te beliegen onmiddelijk stoppen. De koning moet zijn verantwoordelijkheid nemen en durven om nieuwe verkiezingen uit te roepen. Maar dat durft hij precies niet. Hij zal nog wel eens enkele andere onderhandelaars het veld in deuren.
 • Roger Geens

  10 maanden geleden
  Het is gewoon een onderdeel van onze "democratie " ,die stemming .Ooit zal het er van komen ,men kan nog zoveel vertragingen uitvoeren als men wil ,de stemming komt er ooit aan .
 1. “Als de abortuswet gestemd wordt, is de formatie allicht voorbij. En zal de restregering Wilmès helemaal imploderen”
  PREMIUM

  “Als de abortuswet gestemd wordt, is de formatie allicht voorbij. En zal de restrege­ring Wilmès helemaal imploderen”

  Mondmaskers worden nu pardoes op veel plaatsen verplicht, nadat ze eerder wat belachelijk gemaakt werden. Alweer moet overal snel heel wat praktisch geregeld worden, terwijl veel vragen blijven. Politici en experts keerden hun kar. Niet door veel nieuwe argumenten en inzichten, wel na een groeiende druk. Dat bochtenwerk boezemt weinig vertrouwen in. Net als de stommiteit om reizen toe te staan. Bij de eerste golf was dat de oorzaak van veel miserie. Wie toch dat risico neemt en achteraf in quarantaine moet, kan daarvoor door de overheid financieel gecompenseerd worden. Het kan niet op.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”