"Wij zijn geen gokbedrijf, maar een loterij. Wij keren onze winst opnieuw uit aan de maatschappij", stelt Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij.
Volledig scherm
PREMIUM
"Wij zijn geen gokbedrijf, maar een loterij. Wij keren onze winst opnieuw uit aan de maatschappij", stelt Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij. © Gregory Van Gansen / Photo News

"Abnormaal dat goklobby politici drie keer per jaar belt"

Ook in 2019 won de Nationale Loterij het groot lot. Meer omzet, meer spelers, meer winnaars. En dat voor het vierde jaar op rij. CEO Jannie Haek is trots, maar kijkt tegelijk met ontzetting naar de rest van de sector. "Wat in België gebeurt, is niet meer normaal. Er is een enorm maatschappelijk probleem rond gokverslaving, maar de politieke wil ontbreekt om in te grijpen."

15 reacties

 • Luc Verbrugghe

  3 jaar geleden
  Wie hecht nog geloof aàde lottotrekkingen ? Zie euromillions, een paar maal per jaar meer dan 100 miljoen in de pot en ALTIJD maar één winnaar. En ja , ik weet wel één en ander van kansberekening, zie het anders : de kans dat er STEEDS slechts één winnaar is, zes of zeven maal opeenvolgend is ook onbestaand. Gemanipuleerde boel is dat !
 • Nordin Frichem

  3 jaar geleden
  Vind ik ook privé gok kantoren zouden ze moeten VERBIEDEN zoals vroeger ! Als je de reclame op tv ziet voor gokken moet da veel opbrengen en veel miserie voor de spelers !!
 • Paul van de velde

  3 jaar geleden
  Ze betalen hun winst terug aan de maatschappij......nadat hun riant loon en de zitpenningen van de politici die in de beheerraad zitten uitbetaald zijn. Mogen we ook weten welke vriendjes mee genieten van de uitgaven? Nationale loterij is één zwendel.
 • Willy De Neef

  3 jaar geleden
  Het overgrote deel van de privegokkantoren zijn er gewoon om geld wit te wassen De Neef Buggenhout
 • danny janssens

  3 jaar geleden
  Uiteindelijk zou een deel van de winst moeten gestort worden in een fonds voor gokverslaafden. Want ook de nationale loterij is zelf de oorzaak van het probleem. Met grotere sociale gevolgen dan men denkt. Dus , lachende gezichten zijn niet echt op zijn plaats. De pot verwijt.......
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. 'Hoop doet leven' op ongewone Vlaamse feestdag
  PREMIUM

  'Hoop doet leven' op ongewone Vlaamse feestdag

  De vreemdste 11 juli ooit blijft die van vorig jaar - herinner u de heisa die losbarstte tijdens de toespraak van toenmalig parlementsvoorzitter Kris Van Dyck. Maar de Vlaamse feestdag van afgelopen zaterdag verliep ook verre van gewoon. Geen traditionele speech van de minister-president op het stadhuis in Brussel. Jan Jambon tekende, samen met premier Sophie Wilmès, Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle en burgemeester Philippe Close wel present op de Grote Markt, mét mondmaskers. Vanop het balkon van het Brusselse stadhuis aanschouwden ze een mini-verrassingsconcert van Will Tura. De bijna 80-jarige keizer van het Vlaamse lied trok met zijn klassieker 'Hoop doet leven' de Vlaamse feestdag op gang. Iets wat hij als vanouds vol passie deed - ook al was het slechts voor enkele toevallige voorbijgangers. Tijdens de sobere ceremonie werden dit jaar ook twee 'gewone' Vlamingen geëerd voor hun werk tijdens de coronacrisis. Poetsvrouw Martine Vaneyck, werkzaam op de intensieve zorg van het zwaar getroffen Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden en kassabediende Ann Maes van de Colruyt van Waregem/Kuurne ontvingen in naam van hun sectoren de Vlaamse eretekens voor van hun inspanningen om de maatschappij draaiende te houden.
 1. PREMIUM

  Cercle en KVO denken aan Jackers en Hubert

  Cercle Brugge zoekt nog een doelman om als titularis in concurrentie te gaan met de 23-jarige Braziliaan Warleson. Het rekent niet op Goblet, terwijl Miguel Van Damme nog opbouwt na zijn lange inactiviteit. Gesprekken lopen met Guillaume Hubert - vorig seizoen gehuurd van Club - om definitief bij Cercle te tekenen, maar dat valt duur uit. Mogelijk daardoor richt de Vereniging het vizier richting Genk, waar Nordin Jackers (22) weg mag. De voormalige nationale beloftendoelman werd vorig seizoen verhuurd aan Waasland-Beveren. Cercle zal kort op de bal moeten spelen, want ook KV Oostende voert verregaande gesprekken met Jackers én Hubert. De kustploeg hoopt vandaag één van beiden vast te leggen. Jackers geniet ook belangstelling uit Nederland (Sparta). (MVS/LUVM/TTV)