Exclusief voor abonnees

Aangereden fietsster voert zelf onderzoek voor veiliger verkeer: “Nog elke dag bang op de fiets”

Het ongeval heeft Yoline Tavernier (24) veel afgenomen, maar niet haar liefde voor de fiets.
Wannes Nimmegeers Het ongeval heeft Yoline Tavernier (24) veel afgenomen, maar niet haar liefde voor de fiets.
Vijf politici kregen in 'Make Belgium Great Again' een uppercut tijdens hun confrontatie met ruim 500 nabestaanden van verongelukte fietsers, hier volgt een nieuwe wake-upcall: de Gentse Yoline Tavernier (24) leeft acht jaar na haar fietsongeval nog altijd met blijvende hersenschade. Maar uitgerekend deze dappere studente voert onderzoek naar het onveiligheidsgevoel bij fietsers. In de hoop dat het op een dag overal veilig wordt voor fietsers.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jean-marie walschot

  80 % van de fietsers volgt de wettelijke verkeersregels NIET.Hier toch.

 • yves de bruyckere

  Het blijft me verbazen hoe velen het gesprek over fietsveiligheid prompt verengen naar het gedrag van fietsers. Ik twijfel er niet aan dat een bepaald percentage van de fietsongevallen te maken heeft met fietsgedrag, maar dat zal een minderheid zijn. En jawel: fietsverlichting hoort, maar ik ken geen enkel dodelijk ongeval waarbij het ontbreken van fietsverlichting de oorzaak is. Wat wèl bovenaan de lijst staat: alcohol bij automobilisten, en gevaarlijke kruispunten & verkeerslichten.

 • eric brack

  we kennen ondertussen al het fiets onderzoek dat de universiteiten al hebben uitgevoerd. Daar was en is de auto altijd de schuldige, ook al rijden de fietser door het rood .

 • andre poelmans

  Opgelet hé, niet te brutaal zijn. En zeker onze ministers hier niet mee lastig vallen. Je bent hier in Belgie , het land van ministers die denken God te zijn. Neem ze met hun kraag meid en duw ze met hun snuit letter en figuurlijk op de feiten. ( over brutaal gesproken) Die vergeten dat ze moeten werken en presteren voor hun dik loon. Normaal als niemand er je nog attend op maakt, dan lijkt het vanzelfsprekend...

 • Tom Van Calster

  De eerste fietser die samen met mij aan een rood licht stopt moet ik nog zien.