Met baby Leon bij het graf van zijn broertje. "Wij zijn een gezin van vier. Loewie hóórt gewoon bij ons."
Volledig scherm
PREMIUM
Met baby Leon bij het graf van zijn broertje. "Wij zijn een gezin van vier. Loewie hóórt gewoon bij ons." © Klaas De Scheirder

Aan het graf van een geliefde. “Enerzijds waren we blij dat Loewieke niet meer moest afzien. Maar we míssen onze held”

In 2013 kregen Anke en Kris een prachtig zoontje met de genetische ziekte progeria. Loewie. Slechts 22 maanden waren hem gegund, een kort leven dat een diepe impact heeft gemaakt. "Hij was onze kleine held." Ook Chloë, Annemie en Leo moesten afscheid nemen van hun geliefden.

 1. PREMIUM

  "Op het matje na kritiek op het konings­huis"

  In de vijfentwintig jaar die ze samen omriepen, maakten Saartje Vandendriessche en Geena Lisa Peeters veel mee. "Toen ik begon, waren de presentaties nog live. Ik herinner me hoe ik in slaap was gevallen in een zetel op de VRT, terwijl ik nog de afkondiging van de zaterdagavondfilm moest doen", vertelt Geena Lisa. "Ik was net op tijd terug, maar de slaapstriemen stonden nog op mijn gezicht." Saartje werd dan weer bij de bazen geroepen omdat ze iets kritisch had gezegd over het koningshuis. "Ik zei dat ze niet moesten werken ofzo. Dat mocht blijkbaar niet", lacht ze. Ook liep er een opvallende klachtenbrief voor haar binnen. "Daarin stond dat het niet hoorde dat de VRT anorexiapatiënten toeliet op het scherm. Man, toen was ik kwaad! Maar nu kan ik er wel om lachen."
 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door