Exclusief voor abonnees

95 procent van alle Vlaamse huizen moet gerenoveerd worden als overheid energiedoelstellingen wil halen

Foto ter illustratie.
thinkstock Foto ter illustratie.
Pas gerenoveerd of gebouwd en dus klaar om de komende decennia zorgeloos van je huis te genieten? Vergeet het. 95 procent van alle Vlaamse huizen heeft een update nodig als de overheid haar energiedoelstellingen wil halen. Ook wie een huis heeft dat nog in deze eeuw werd gebouwd, houdt dus best nog een stevige spaarcent opzij.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

81 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marcel Desmet

  Het voordeel van de klimaatverandering is dat we minder moeten verwarmen, die extra uitgaven zullen dus niet in 10 jaar maar in 30 jaar terug betalen. Tot welke leeftijd blijft dit interessant? Als 50+ er ga ik niet investeren in iets dat ik maar na mijn 80e levensjaar terugverdiend heb. De centen die na je 50e overblijven moet je koesteren om je komende ultralaag pensioen een beetje te compenseren. Geld dat je nog hebt kan je gebruiken om een extra trui te kopen mocht het nog eens koud worden.

 • Luc Ver Eecke

  Ze zijn zulder zeker zot , en wie gaat dat betalen ? Mensen hebben niets meer over , komen in het beste geval maar juist toe ! Ze maken alles om zeep hier !!

 • Nancy De Cloedt

  Wat denken ze feitelijk dat alle huisbazen al hun Verhuurhuizen gaan isoleren .En wat al ze dit weer bij de huishuur rekenen?Zo zijn er een hoop mensen die dan weer op straat geraken omdat ze hun huur niet meer kunnen betalen.Op een sociale woning moet ge ook nie rekenen,want na 20 jaar staat ge nog op die lijst.

 • DANY vandekerkhove

  Allemaal goed en wel, maar ik krijg geen 6000 euro en meer op mijn rekening iedere maand zoals al die zakkenvullers in Brussel, ik moet het doen met mijn klein pensioentje.dus gaan de heren dat voor mij betalen zeker????.

 • Wesley Christiaens

  Een eigen huis word nog alleen voor de elite en politiekers, het gepeupel zal van hun moeten huren. Dit zal dan aan serieuze woekerprijzen zijn want die rekenen natuurlijk alle kosten door naar de huurder die daardoor amper zal kunnen sparen om een woning te verwerven. En we zijn terug in de middeleeuwen! Cirkeltje rond! Zwijgen en werken!