Vlaamse adoptiebureaus werkten in Ethiopië samen met lokale tehuizen, zonder dat er controle was door een bevoegde autoriteit. "100% zekerheid geven is dus zeer moeilijk."
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaamse adoptiebureaus werkten in Ethiopië samen met lokale tehuizen, zonder dat er controle was door een bevoegde autoriteit. "100% zekerheid geven is dus zeer moeilijk." © Hollandse Hoogte / Petterik Wiggers

936 kinderen naar hier gehaald en níemand weet of dat correct verliep

Afgelopen weekend getuigde een 17-jarig meisje in deze krant over fraude bij haar adoptie uit Ethiopië. Haar dossier bleek verzonnen van begin tot einde. Navraag leert dat de Vlaamse overheid geen idee heeft of de andere 935 adopties wél correct verliepen. "We kunnen geen 100% garantie geven." Volgens onze informatie zijn in 2011 bovendien ernstige signalen in de wind geslagen. "De overheid heeft geen enkel excuus voor de fraude die nu opduikt."

8 reacties

 • Donald Borremans

  2 jaar geleden
  onze overheid herkent nooit signalen en wijt het altijd aan personeelstekort, onvoldoende middelen, enz ...
 • Victor OOMS

  2 jaar geleden
  De verkiezingen zijn één grote volksbedriegerij. Het zijn dezelfde graaiers die eraan komen alleen op andere postjes. Voor de verkiezingen wordt de hemel op aarde beloofd en eenmaal verkozen, zakken vullen en alles opslaan door allerlei taksen uit te vinden. Stemplicht afschaffen zo vlug mogelijk.
 • Albert Jacobs

  2 jaar geleden
  Nog wat meer nutteloze instanties oprichten met dikbetaalde jobs en dan gaan ze er misschien wijs uit geraken...de debatten op tv en in de 7 dag zijn om te wenen van ongeloof wat die politiekers allemaal uit hun mouw schudden door onbekwaamheid en macht naar eer en geld
 • Bruno Vermeire

  2 jaar geleden
  En wie die dan naar hier ? hebben er voor moeten betalen aan één of andere Belg ? Veel vragen zullen we voor de verkiezingen niet krijgen. En daarna ook niet meer omdat er andere aan het roer komen die niet weten (?) wat hun voorganger gedaan heeft.
 • paul lemmens

  2 jaar geleden
  is niet zo belangrijk in ieder geval zullen ze het beter hebben
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”