Exclusief voor abonnees

936 kinderen naar hier gehaald en níemand weet of dat correct verliep

HOEWEL OVERHEID VOLDOENDE SIGNALEN HAD OVER FRAUDE BIJ ADOPTIES UIT ETHIOPIË

Vlaamse adoptiebureaus werkten in Ethiopië samen met lokale tehuizen, zonder dat er controle was door een bevoegde autoriteit. "100% zekerheid geven is dus zeer moeilijk."
Hollandse Hoogte / Petterik Wiggers Vlaamse adoptiebureaus werkten in Ethiopië samen met lokale tehuizen, zonder dat er controle was door een bevoegde autoriteit. "100% zekerheid geven is dus zeer moeilijk."
Afgelopen weekend getuigde een 17-jarig meisje in deze krant over fraude bij haar adoptie uit Ethiopië. Haar dossier bleek verzonnen van begin tot einde. Navraag leert dat de Vlaamse overheid geen idee heeft of de andere 935 adopties wél correct verliepen. "We kunnen geen 100% garantie geven." Volgens onze informatie zijn in 2011 bovendien ernstige signalen in de wind geslagen. "De overheid heeft geen enkel excuus voor de fraude die nu opduikt."

Je hebt 6% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • DONALD BORREMANS

  onze overheid herkent nooit signalen en wijt het altijd aan personeelstekort, onvoldoende middelen, enz ...

 • Victor OOMS

  De verkiezingen zijn één grote volksbedriegerij. Het zijn dezelfde graaiers die eraan komen alleen op andere postjes. Voor de verkiezingen wordt de hemel op aarde beloofd en eenmaal verkozen, zakken vullen en alles opslaan door allerlei taksen uit te vinden. Stemplicht afschaffen zo vlug mogelijk.

 • Albert Jacobs

  Nog wat meer nutteloze instanties oprichten met dikbetaalde jobs en dan gaan ze er misschien wijs uit geraken...de debatten op tv en in de 7 dag zijn om te wenen van ongeloof wat die politiekers allemaal uit hun mouw schudden door onbekwaamheid en macht naar eer en geld

 • Bruno Vermeire

  En wie die dan naar hier ? hebben er voor moeten betalen aan één of andere Belg ? Veel vragen zullen we voor de verkiezingen niet krijgen. En daarna ook niet meer omdat er andere aan het roer komen die niet weten (?) wat hun voorganger gedaan heeft.

 • paul snemmel

  is niet zo belangrijk in ieder geval zullen ze het beter hebben