85x je loon bijeensparen: hoe dóe je dat?

Het is toch even schrikken: wie na zijn pensioen zijn levensstandaard wil behouden, moet 85 maal zijn netto maandloon bijeengespaard hebben tijdens zijn carrière.
thinkstock Het is toch even schrikken: wie na zijn pensioen zijn levensstandaard wil behouden, moet 85 maal zijn netto maandloon bijeengespaard hebben tijdens zijn carrière.
Het is toch even schrikken: wie na zijn pensioen zijn levensstandaard wil behouden, moet 85 maal zijn netto maandloon bijeengespaard hebben tijdens zijn carrière. Een bom geld. "Nu de rente zo laag staat, is er maar één optie: vroeg beginnen met beleggen."

Je hebt 6% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

84 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Johan Van Alsenoy

    Er zal wel een minister zijn die ons komt vertellen dat we allemaal ver boven onze stand leven. Ge moet maar durven. Het is eerst de staat en voor de rest moet ge uwe plan trekken hier.

  • Rik Coppens

    Gewoon 85 x je loon sparen he.

  • Michel Roman

    Mensen die hu hele leven gewerkt hebben verdienen beter dan het armzalige pensioen die deze regering voorhoudt. Begin daar maar eens aan , dat zal dan eindelijk eens een kracht van verandering zijn ...

  • Dieter Maertens

    zonder lezen, en voor velen : met mama en papa

  • LUKA VELGHE

    Aandelen beleggen is allemaal niet zo eenvoudig, nu spreken ze van rendementen maar binnenkort zullen ze daar niet meer over praten na een beurscrash.... ik geef liever iets minder uit en geniet vd kleine dingen vh leven.... een eenvoudige fietstocht met een picknick kan 10x gezelliger zijn dan op een duur restaurant uit eten......