85x je loon bijeensparen: hoe dóe je dat?

Het is toch even schrikken: wie na zijn pensioen zijn levensstandaard wil behouden, moet 85 maal zijn netto maandloon bijeengespaard hebben tijdens zijn carrière.
thinkstock Het is toch even schrikken: wie na zijn pensioen zijn levensstandaard wil behouden, moet 85 maal zijn netto maandloon bijeengespaard hebben tijdens zijn carrière.
Het is toch even schrikken: wie na zijn pensioen zijn levensstandaard wil behouden, moet 85 maal zijn netto maandloon bijeengespaard hebben tijdens zijn carrière. Een bom geld. "Nu de rente zo laag staat, is er maar één optie: vroeg beginnen met beleggen."

Je hebt 6% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

87 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Johan Van Alsenoy

  Er zal wel een minister zijn die ons komt vertellen dat we allemaal ver boven onze stand leven. Ge moet maar durven. Het is eerst de staat en voor de rest moet ge uwe plan trekken hier.

 • Rik Coppens

  Gewoon 85 x je loon sparen he.

 • Ed Leviud

  Maar je hebt geen lening meer te betalen en je hoeft niet meer te sparen. Wij zouden in dat geval met 1/4 van ons huidige gezamenlijke inkomen ruimschoots toekomen. Lijkt me dus zwaar overdreven. Met andere woorden wij zullen toekomen met ons pensioen en ons spaargeld is voor de extratjes en reizen.

 • Michel Roman

  Mensen die hu hele leven gewerkt hebben verdienen beter dan het armzalige pensioen die deze regering voorhoudt. Begin daar maar eens aan , dat zal dan eindelijk eens een kracht van verandering zijn ...

 • Dieter Maertens

  zonder lezen, en voor velen : met mama en papa