Om de files te vermijden halen steeds meer mensen een motorrijbewijs.
Volledig scherm
Om de files te vermijden halen steeds meer mensen een motorrijbewijs. © Thinkstock

70 procent meer Belgen halen motorrijbewijs om files te omzeilen

In tien jaar tijd is het aantal Belgen die een motorrijbewijs halen met 70% gestegen. Zo werden er vorig jaar 24.100 uitgereikt, of 66 per dag. Voornaamste oorzaak van de stijging is de enorme filedruk.

36 reacties

 • Tim Peeters

  1 jaar geleden
  Ik ken een nog veel goedkopere tweewieler voor korte tot middellange afstanden ,de fiets.en deze evolueert veel rapper van technologie dan moto’s en auto’s tesamen.
 • Danny De Ruelle

  2 jaar geleden
  @Freddy Tormans al ooit over de LEGEND der motorfietsen gehoord "V-Max 1200" op mijn 15de had ik een Norton commander op de kop kunnen tikken op mijn 18de reed ik met een Honda supersport FII en daarna met een Goldwing en sinds 1991 met een V-Max 1200 en ik kan je verzekeren dat zijn echte Serieuze motorfietsen
 • Marco Debart

  2 jaar geleden
  Het valt zo hard op dat de negatieve commentaren komen van mensen die nog nooit met een motor gereden hebben.
 • Yvan Lissens

  2 jaar geleden
  Blijkbaar veel reacties van mensen die nog nooit een motorfiets van kortbij gezien hebben. Zelf rijd ik 38 jaar op gemotoriseerde tweewielers en het woon-werkverkeer van 30 km, enkele reis, doe ik voor 98% met de motor. Enkel bij ijzel en sneeuw blijft de motor op stal. Een motorrijder rijdt veel oplettender dan een automobilist, geen gsm, geen radio om aan te prutsen, geen krant en geen geklets met de passagier. Mijn motorfiets is een vervoermiddel, geen verlenging van mijn huiskamer.
 • freddy tormans

  2 jaar geleden
  er is mometeel geen enkele motor behalve triumph, die de vermeldig "serieuze"motofiets verdiend, geen wonder dat met zo'n racemachienen heel wat ongevallen gebeuren
 1. PREMIUM

  België geeft Google boete van 600.000 euro

  De Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) heeft Google Belgium een boete van 600.000 euro opgelegd, omdat de zoekmachine het recht van een burger om vergeten te worden niet naleefde. Het is volgens de GBA de hoogste boete die ze tot nu toe heeft opgelegd. Google weigerde het verzoek van 'iemand die door zijn functie een rol speelt in het openbare leven in België' om de aan zijn naam gekoppelde zoekresultaten te verwijderen uit de zoekmachine. Het ging om verwijzingen naar mogelijke banden met een politieke partij en om verwijzingen naar een klacht over pesten die lang geleden ongegrond werd verklaard.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo