Exclusief voor abonnees

680.000 Vlamingen leven in armoede, maar geen doelstelling voor regering: “Aarde warmt op, maar samenleving wordt kouder”

Steeds meer mensen moeten eten halen bij de voedselbanken: in vijf jaar is er een stijging met 30%.
ANP Steeds meer mensen moeten eten halen bij de voedselbanken: in vijf jaar is er een stijging met 30%.
Alle armoede-indicatoren staan in het rood. Zo moeten steeds meer landgenoten een beroep doen op een leefloon en groeien de wachtlijsten voor sociale woningen aan. De uitstroom zonder diploma stijgt opnieuw, steeds meer mensen stellen een doktersbezoek uit wegens de kost. En toch legt de huidige Vlaamse regering zich geen doelstellingen meer op om armoede te bestrijden, hoewel net zij heel wat concrete dingen kán doen.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis


Alle artikels uit de krant

44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leo Peeters -Duym

  Jurgen Latet, zelfs al geef je iedereen één miljoen euro, vijf jaar later kijken we dan op een vertienvoudiging van armoedzaaiers en een nog grotere kloof tussen arm en rijk. Geld maakt geld in de handen van wie ermee om kan gaan, maar geld maakt onomkeerbare schulden voor mensen die de capaciteit niet hebben om met geld en eigendom om te gaan.

 • pol van de velde

  Politiek gezien blijven er nog genoeg families over die wel kunnen consumeren en de economie laten draaien. Alleen wanneer het kantelpunt bereikt is en een recessie de kop opsteekt worden onze "top" politici wakker. Maar nog steeds geen probleem, welke politicus zei ook alweer dat een land niet failliet kan gaan? Inderdaad, we hebben mogen meemaken hoe het er dan aan toegaat zoals in Griekenland.

 • michel De Blay

  @Jurgen Latet. Maar dat wil ook zeggen dat de staat geen geld heeft om politie, brandweer,pensioenen, straten, autowegen, verlichting mee te betalen en dat u zelf gaat moeten zorgen voor uw eigen ziekteverzekering.?? Iedereen 3500?? ook den dokter,de chirurg, de buschauffeur, de kuisvrouw. Ik denk niet dat uw plan een goed plan is.

 • Jurgen Latet

  Geef iedereen een loon van 3500 netto alles af niet met nog belastingen hier en daar nee netto is netto en iedereen is mee en kan in een goed huis wonnen kan een nieuwe auto kopen kan op vakantie gaan veel minder zieken veel minder klagers. Jullie hebben het voir kiezen.

 • Karel Vanormelingen

  Linkse politici en alle vzw s ivm armoede hebben er alle baat bij dat zoveel mogelijk mensen in armoede leven hoe meer armen hoe meer stemmen en jobkesnvoor de politieke vriendjes en vooral meer subsidie voor de vakbond idem