Exclusief voor abonnees

65-plussers lopen meer kilometers dan twintigers

Roland De Jonge en Eddy Verstichel - respectievelijk 67 en 63 jaar - zijn steevast paraat op de training van hun loopclub.
Roland De Jonge en Eddy Verstichel - respectievelijk 67 en 63 jaar - zijn steevast paraat op de training van hun loopclub.
Van de joggende 65-plussers loopt ruim 23% meer dan 50 km per maand. Straf, want de twintigers en dertigers halen die afstand bij lange niet.

Je hebt 5% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Walter Corneel

  65 plussers hebben heel veel tijd dertigers moeten werken in de week dus niet moeilijk om dat te snappen he

 • Jo Dumarais

  Lijkt mij ook niet onlogisch. Als dertiger probeer ik 3x/week te lopen, maar is het altijd puzzelen met werk en gezin.

 • ANTONIO POL

  Natuurlijk, die hebben tijd. Huisje in orde, kinderen van huis, gepensioneerd, ....

 • johan ruell

  Ok, maar hoeveel procent van de 65-plussers jogt nog? Ik ben 58, loop al jaren 3x per week, maar het zit wel in de genen bij de familie Ruell (Marc, Kim etc...). Ik loop telkens tussen 5 en 8 km.

 • raf peeters

  Hm ,doe er nog ca 60 a 80km per maand en dit met 79,alleen nog wel,vaak om 05.30 u 's morgens al in bos,dagelijks ritueel,doe ik het een keer niet ,voel ik mijn ellendig.