Exclusief voor abonnees

55-plussers komen weer aan de bak

10% MEER AANWERVINGEN, MET DANK AAN KRAPTE OP DE ARBEIDSMARKT

Hilde Vanhoutte (58) heeft sinds vorig jaar een nieuwe job.
Damon De Backer Hilde Vanhoutte (58) heeft sinds vorig jaar een nieuwe job.
In 2018 werden bijna 10% meer 55-plussers aangeworven dan het jaar daarvoor. Opvallend: de groei zat enkel in Vlaanderen. Met dank aan de krapte op de arbeidsmarkt. "We hebben nog een lange weg te gaan, maar de stijgende trend is duidelijk."

Je hebt 7% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • guido vermeyen

  Van de VLD mag je 500 euro bijverdienen na je pensioen..de mensen die door het harde werk gekraakt thuis zitten, met reuma-vingers en leden kunnen dit niet....Dat is discriminatie op grond van "beschikbaarheid" de enen wel de anderen niet door omstandigheden...en die mogen thuis blijven..Hallo Unia ?

 • Erika Braken

  Nu de jongeren zonder hoger diploma en zonder rijbewijs nog helpen want als je niet in een stad woont word je in de steek gelaten als jonge werkzoekende.

 • Kees Vink

  En wat is haar loon ? 1/3 van wat ze met haar leeftijd en ervaring zou moeten verdienen.

 • wim rooyakkers

  Vreemd,we moeten tot 67,en op de werkvloer word je uitgekotst als je de 50 bent gepasseerd,dus straks nog meer OCMW,ers,en mensen die lichamelijk op zijn,onze volksvertegenwoordigers hebben het goed voor met ons,niet dus.

 • Anita KEMPENEERS

  Laat die mensen zelf kiezen of ze nog willen werken. Niet iedereen is klaar om jaren niets te doen, 55+ zijn flexibeler en hebben meer energie dan jonge snaken die geen 8 uur aan een stuk kunnen werken zonder te klagen.