50 kilo drugs opgehaald... met veiligheidsbadge van luchthaven

rv
Op deze foto onderzoeken douaniers op de terreinen van de luchtvrachtspecialist Brucargo in Zaventem een koelcontainer. De wand steekt helemaal vol met pakjes wit poeder. Cocaïne, blijkt intussen uit onderzoek. Bijna 50 kilogram.

De ontdekking begon maandagavond laat met twee mannen die op de luchtvaartsite rondtuften met een vorkheftruck. Ze zouden een veiligheidsbadge van een ex-werknemer gebruikt hebben om binnen te geraken. Omdat ze betrapt werden op heterdaad en het vermoeden bestond dat ze drugs kwamen zoeken in containers, werd er dinsdag een speurhond losgelaten tussen de containers. 

De waakzaamheid bij de luchtvrachtspecialist was recent nog verhoogd nadat er een container met drugs was aangetroffen. In een andere container zaten mitrailleurs verborgen. Die wapens werden nooit opgehaald. Volgens bronnen was de politie eerder vanuit Frankrijk getipt over verdachte containers bij Brucargo en het bestaan van een goed georganiseerde bende die mogelijk over badges beschikt om de beveiligde terreinen binnen te geraken. Alle artikels uit de krant