Vanavond staan ze op de wei in Werchter, maar 50 jaar geleden waren deze heren er ook al bij toen Fleetwood Mac in ons land optrad, in de Arenahal in Deurne: John McVie (links) en Mick Fleetwood.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanavond staan ze op de wei in Werchter, maar 50 jaar geleden waren deze heren er ook al bij toen Fleetwood Mac in ons land optrad, in de Arenahal in Deurne: John McVie (links) en Mick Fleetwood. © Evan Agostini/Invision/AP

50 jaar na hun eerste optreden in ons land speelt Fleetwood Mac vandaag op Werchter Boutique

Wist-je-datje voor wie vandaag naar Werchter Boutique gaat: als Fleetwood Mac straks rond middernacht het festival afsluit, dan doen ze dat exact 50 jaar nadat ze voor het eerst in België op een podium stonden. In een sporthal in Deurne nog wel. "Ze waren toen vooral blij dat ze buiten Engeland mochten spelen: straffer bier en cafés die niet om 22 uur dichtgingen."

  1. Leger start intern onderzoek naar wantoestanden in Marche-les-Dames
    PREMIUM

    Leger start intern onderzoek naar wantoestan­den in Mar­che-les-Da­mes

    "We tolereren geen wantoestanden", zegt de nieuwe legerbaas Michel Hofman over de incidenten in het trainingscentrum voor paracommando's in Marche-les-Dames die 'De Morgen' vorige week onthulde. "Niet gisteren, niet vandaag en zeker niet morgen." In samenspraak met minister van Defensie Philippe Goffin (MR) startte hij eenintern onderzoek op. "We gaan ons niet verstoppen achter de juridische procedures die lopen. Het intern onderzoek moet de feiten blootleggen en aantonen welke lessen we kunnen trekken", zei Hofman tijdens zijn eerste optreden in het parlement. Sinds vrijdag leidt hij het leger. 'De Morgen' onthulde op basis van getuigenissen en documenten hoe rekruten in Marche-les-Dames al jarenlang regelmatig mishandeld worden door hun eigen onderrichters. Het gaat van ongeoorloofde opdrachten tot brutaal geweld. In 2016 werden bijvoorbeeld drie rekruten in elkaar geslagen door hun instructeurs tijdens een oefening. Oppositiepartij sp.a dringt aan op een extern onderzoek. (DM)