Exclusief voor abonnees

40 jaar geleden waren 'De Collega's' niet overal populair: "2 miljoen kijkers amuseren is onze taak niet”, zeiden BRT-piefen

Dwarsligger Jean De Pesser, drankorgel Philemon Persez en de lispelende secretaresse Kris Berlo: het zijn iconen van de Vlaamse tv. Geweldig ook om deze 'Collega's 1.0' terug te zien in de 2.0-versie. "De straten en cafés waren leeg als 'De Collega's' werd uitgezonden, frituren pasten hun openingsuren aan", zeggen Jaak Van Assche (78), René Verreth (78) en Agnes De Nul (63). "Maar we waren té populair voor de openbare omroep."

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jimmy Vanderhaegen

  Er zijn er veel die kritiek hebben op de film. Maar een remake maken kon eenvoudigweg niet. Heel wat acteurs zijn overleden. En de zeventig, tachtig of zelfs negentigjarige overblijvers kun je nog moeilijk op een bureau zetten. Bovendien is die tijdsgeest ook voorgoed weg. De Collega's 2.0 is een goede film, maar de knipoog naar het verleden vind ik persoonlijk veel te miniem gedaan om een eerbetoon te zijn. De oud-collega's zijn amper te zien op Van Hie en de Pesser na....

 • Bert Camps

  Haha de eerste keer dat ik kabouter kwebbel zag, wist ik meteen dat is ons kriske van De collega’s. Haja De collega’s, nostalgie alom. Dat deuntje, die begingeneriek, dat decor, die personages, dat acteertalent,... dat is cultureel erfgoed, dat probeer je niet in een nieuw kleedje te steken, lukt je in de verste verte niet. Dus ik vrees dat die 2.0 nu al gedoemd is om te mislukken. Verheyen blijf bij jouw leest en bij jouw kampioenen, voor iets anders ben je niet weggelegd.

 • ivan lindekens

  was zo razend populair omdat heel veel mensen wel iemand herkende vanuit de tv reeks.

 • marie-claire de bosscher

  beste programma ooit op de vlaamse tv !

 • Kees Simons

  Ook in Nederland werd er van genoten.