40 jaar geleden waren 'De Collega's' niet overal populair: "2 miljoen kijkers amuseren is onze taak niet”, zeiden BRT-piefen

Dwarsligger Jean De Pesser, drankorgel Philemon Persez en de lispelende secretaresse Kris Berlo: het zijn iconen van de Vlaamse tv. Geweldig ook om deze 'Collega's 1.0' terug te zien in de 2.0-versie. "De straten en cafés waren leeg als 'De Collega's' werd uitgezonden, frituren pasten hun openingsuren aan", zeggen Jaak Van Assche (78), René Verreth (78) en Agnes De Nul (63). "Maar we waren té populair voor de openbare omroep."

15 reacties

 • Jean Wachtelaer

  2 jaar geleden
  De realiteit binnen de Belgische administratie was véééél erger dan wat bij de Collega's getoond werd.
 • GEERT ENGELS

  2 jaar geleden
  De beste serie die er ooit is geweest. Veel straffer dan die zogenaamde kampioenen.
 • Jimmy Vanderhaegen

  4 jaar geleden
  Er zijn er veel die kritiek hebben op de film. Maar een remake maken kon eenvoudigweg niet. Heel wat acteurs zijn overleden. En de zeventig, tachtig of zelfs negentigjarige overblijvers kun je nog moeilijk op een bureau zetten. Bovendien is die tijdsgeest ook voorgoed weg. De Collega's 2.0 is een goede film, maar de knipoog naar het verleden vind ik persoonlijk veel te miniem gedaan om een eerbetoon te zijn. De oud-collega's zijn amper te zien op Van Hie en de Pesser na....
 • Bert Camps

  4 jaar geleden
  Haha de eerste keer dat ik kabouter kwebbel zag, wist ik meteen dat is ons kriske van De collega’s. Haja De collega’s, nostalgie alom. Dat deuntje, die begingeneriek, dat decor, die personages, dat acteertalent,... dat is cultureel erfgoed, dat probeer je niet in een nieuw kleedje te steken, lukt je in de verste verte niet. Dus ik vrees dat die 2.0 nu al gedoemd is om te mislukken. Verheyen blijf bij jouw leest en bij jouw kampioenen, voor iets anders ben je niet weggelegd.
 • ivan lindekens

  4 jaar geleden
  was zo razend populair omdat heel veel mensen wel iemand herkende vanuit de tv reeks.
 1. PREMIUM

  Financiën roept 200.000 Belgen naar kantoor

  Via de bruine enveloppe moest ze uiterlijk op 30 juni binnen zijn, maar morgen is het de laatste dag waarop de belastingaangifte via Tax-on-web kan worden ingediend. Financiën vreest dat tot 200.000 landgenoten dat door gebrek aan een helpende hand van een belastingambtenaar - corona, weet u wel - niet of te laat zullen doen. Zij zullen in het najaar uitzonderlijk - voor een allerlaatste kans - naar het belastingkantoor worden geroepen. Wie vorig aanslagjaar géén hulp vroeg, geniet géén uitstel.
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.