Exclusief voor abonnees

322 kilo cocaïne kwijtspelen? Dat pikt een drugsbaron niet

Deel 2: Met deze ontvoeringen begon de drugsoorlog

Een granaataanval in de Antwerpse Stuivenbergwijk afgelopen jaar. Archieffoto.
Marc De Roeck/rv Een granaataanval in de Antwerpse Stuivenbergwijk afgelopen jaar. Archieffoto.
De drugsoorlog barst in Antwerpen pas goed los in de tweede helft van 2016, met twee spraakmakende kidnappingen. Vier Franse gangsters ontvoeren eerst Abdelkader Bouker alias 'De Jood', van wie sindsdien nooit nog iets vernomen is. Opgelost in zoutzuur? Vijf maanden later ontvoeren ze vlak bij het Sportpaleis Younes El B., broer van drugsbaron Othman El B. Hij kan ontsnappen. Zegt hij. Of is er losgeld betaald? Opdrachtgever van beide kidnappingen? Houssine Ait Soussan, notoir lid van de Nederlandse Mocro-maffia. Hij loopt vrij rond, vermoedelijk ergens in Marokko. Lees hier deel 1 over de war on drugs in Antwerpen

Midden 2016 is alles nog relatief rustig in Antwerpen. Burgemeester Bart De Wever heeft dan wel zijn War on Drugs ontketend, maar die is vooral gericht tegen de straatdealers. De grote jongens achter de ladingen coke in de haven staan dan nog niet in het middelpunt van de belangstelling. Dat verklaart waarom de ontvoering van de 48-jarige Abdelkader Bouker alias 'De Jood' op 7 juli 2016 vrijwel ongemerkt voorbijgaat. Hij wordt gekidnapt vlak bij zijn huis in Schelle bij Antwerpen.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jo vissenaeken

  Grappig.dat er dan zelfs een interview wordt afgenomen.waarin men zegt hoe simpel het is en hoeveel geld het opbrengt.

 • Ruud Roeders

  Wat ik niet begrijp is , hoe kom je aan zo iemand om een interview af te nemen ? Dan moet je toch meer weten of plaatsen ze een vacature ?

 • erik jagers

  En de praktijk leert, Victor Munster, dat legalisering de totale ontwrichting in de hand werkt. Drugs zijn de gesel van onze decadente samenleving. Je moet dat zeker niet vrij laten. Je moet én ontraden én de criminelen die erachter zitten keihard aanpakken. En ja, je moet ook de waarheid onder ogen durven zien, veel drugsgeraleerde criminaliteit vindt haar oorsprong in de immigratie.

 • Eduard Janssens

  Willem Pots :eindelijk iemand met gezond verstand en de juiste visie !!

 • Paul Vandekerckhove

  Waarom geen vette accijnzen rekenen aan gebruikers ? Zodat men dat leger politie en douane kan blijven betalen ...