Een granaataanval in de Antwerpse Stuivenbergwijk afgelopen jaar. Archieffoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Een granaataanval in de Antwerpse Stuivenbergwijk afgelopen jaar. Archieffoto. © Marc De Roeck/rv

322 kilo cocaïne kwijtspelen? Dat pikt een drugsbaron niet

Vandaag verschijnen vijftien verdachten voor de strafrechter in het dossier van twee ontvoeringen in het Antwerpse drugsmilieu. Alleen opdrachtgever Houssine - ‘Hoes’ - Ait Soussan, notoir lid van de Nederlandse Mocro-maffia, hoeft niet te komen. Er is onvoldoende bewijs tegen hem. Hij loopt vrij rond, vermoedelijk ergens in Marokko. Dit is het verhaal van hoe vier Franse gangsters  Abdelkader Bouker alias 'De Jood’ ontvoerden , van wie sindsdien nooit nog iets vernomen is. Opgelost in zoutzuur? Vijf maanden later ontvoerden ze vlak bij het Sportpaleis Younes El B., broer van drugsbaron Othman El B. Hij kan ontsnappen. Zegt hij. Of is er losgeld betaald? 

20 reacties

 • jo vandenberghe

  2 jaar geleden
  Het moment om eens uit te halen en een voorbeeld te stellen,20 jaar allemaal.Zodoende zijn die al eventjes weg!
 • jo vissenaeken

  2 jaar geleden
  Grappig.dat er dan zelfs een interview wordt afgenomen.waarin men zegt hoe simpel het is en hoeveel geld het opbrengt.
 • Ruud Roeders

  2 jaar geleden
  Wat ik niet begrijp is , hoe kom je aan zo iemand om een interview af te nemen ? Dan moet je toch meer weten of plaatsen ze een vacature ?
 • erik jagers

  2 jaar geleden
  En de praktijk leert, Victor Munster, dat legalisering de totale ontwrichting in de hand werkt. Drugs zijn de gesel van onze decadente samenleving. Je moet dat zeker niet vrij laten. Je moet én ontraden én de criminelen die erachter zitten keihard aanpakken. En ja, je moet ook de waarheid onder ogen durven zien, veel drugsgeraleerde criminaliteit vindt haar oorsprong in de immigratie.
 • Eduard Janssens

  2 jaar geleden
  Willem Pots :eindelijk iemand met gezond verstand en de juiste visie !!
 1. Lage tewerkstelling onder migranten is niet enkel kwestie van discriminatie
  PREMIUM

  Lage tewerkstel­ling onder migranten is niet enkel kwestie van discrimina­tie

  'Komt de lage tewerkstelling onder migranten alleen door discriminatie? Er zijn de voorbije jaren door de krapte op de arbeidsmarkt toch voldoende banen bijgekomen voor deze mensen?' Het zijn vragen die Stijn Baert heeft ontvangen na een eerder artikel in deze krant over discriminatie bij sollicitanten. De arbeidseconoom stelt vast dat ondanks de goede conjunctuur migranten van buiten de EU veelal buiten de arbeidsmarkt bleven.
 2. PREMIUM

  KVO haalt Jäkel, Hubert en Hendry

  KV Oostende haalde gisteren op één dag drie versterkingen binnen. Guillaume Hubert (26, Club Brugge) tekende tot 2023. De doelman werd vorig seizoen door Club aan Cercle uitgeleend en moet straks concurreren met Fabrice Ondoa voor een basisplaats onder de lat. Voorts verwelkomt KVO de Duitse belofteninternational Frederik Jäkel. Deze 19-jarige centrale verdediger komt over van Red Bull Salzburg. Ten slotte werd ook de komst van Jack Hendry (Celtic) geofficialiseerd. De 25-jarige verdediger, vorig seizoen uitgeleend aan Melbourne City, wordt door KVO gehuurd met een aankoopoptie. (TTV)
 3. Antwerpse drugsmaffia klapt uit de biecht: "90 kilo coke ben ik in paar dagen kwijt"
  PREMIUM

  Antwerpse drugsmaf­fia klapt uit de biecht: "90 kilo coke ben ik in paar dagen kwijt"

  Hoe gaat het er écht aan toe bij de Antwerpse drugsmaffia? Hoe komen de bestelde ladingen coke de haven binnen, hoe geraken ze er buiten? Waar vind je corrupte dokwerkers? En wie krijgt wat voor welke klus? Een insider die het milieu al jaren als zijn broekzak kent wil het weleens uitleggen. Vanop zijn schuiladres in het buitenland. "De War on Drugs? Er is in Antwerpen nog nooit zo veel coke binnengehaald als de jongste maanden.”
 4. PREMIUM

  Argenta stelt 143 automaten buiten werking

  Criminelen hebben opnieuw een digitale plofkraak gepleegd op twee bankautomaten van spaarbank Argenta. Eind juni gebeurde dat ook al - voor de eerste keer in ons land - in de Antwerpse gemeenten Borsbeek en Ranst. Het voorbije weekend sloegen de daders toe in Roeselare en Ingelmunster. Bij een digitale plofkraak manipuleren hackers het computersysteem dat een geldautomaat aanstuurt, zodat die biljetten begint uit te spuwen. Argenta schakelt nu tijdelijk 143 geldautomaten van dit type uit. Het gaat om het oudste type, dus de toestellen zouden later dit jaar sowieso vervangen worden. "We bekijken of die operatie versneld kan gebeuren", klinkt het. Of er ook een buit is gemaakt, is onduidelijk. (LSI)