Exclusief voor abonnees

32 brandweermannen gesneuveld sinds 2000: “Het kan veiliger, maar we kunnen niet weten hoe”

BRANDWEERTOP IJVERT VOOR ONAFHANKELIJKE ONDERZOEKSCEL

Een stiltemoment voor de overleden brandweermannen in Beringen.
Marc De Roeck Een stiltemoment voor de overleden brandweermannen in Beringen.
Wat is er tijdens de brand in Beringen juist gebeurd dat twee vrijwillige brandweermannen er het leven lieten? Konden zij en hun collega's nog beter getraind zijn om zo'n drama te voorkomen? Elke brandweerman vraagt het zich af, maar duidelijke antwoorden zullen er allicht nooit komen. "Er zijn zelfs geen deftige onderzoeken naar dit soort incidenten", klinkt het.

Je hebt 12% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • andy vuylsteke

  Sinds de hervorming gaat al het geld naar de postjes van de officieren( die zomaar een rangverhoging kregen) .. Besteed die miljoenen aan ( nog) beter materiaal.. ipv sterren en strepen , het zijn de brwm die een gebouw binnengaan ..de rode jassen staan veilig buiten ..

 • Marc Spandel

  Brandweerman zijn heeft in feite niks te maken met een maatschappelijke instelling. Het is bij de meeste mannen van kindsbeen af, een droom om een heldhaftig brandweerman, politieagent of soldaat te worden. Dit zit gewoon in de genen van een man ingebakken! Degenen die uiteindelijk brandweerman, politieagent of soldaat mogen worden, zijn geen speciale 'helden', maar mannen die 'geluk' hebben dat ze die droomjob (spannend, avontuurlijk, heldhaftig gevoel) te pakken hebben!

 • Rik Vrachten

  Gij hebt groot gelijk Joeri De Clercq , hoeveel truckchauf zijn er al verongelukt tijdens het uitvoeren van hun job ? Géén haan die daar naar kraait, laat staan dat ook maar iemand daar bij stil staat !! Integendeel , wij truckchauf worden dan met de grond gelijk gemaakt + totaal afgebroken !!! Maja wij zijn geen ambtenaren = 1e rangs mensen !!!

 • Wim Baert

  Bij politiediensten liggen de arbeidsongevallen veel hoger. Deel vd job maar elk slachtoffer is er 1 teveel.

 • Roger Poot

  Een volledig professioneel korps misschien ? Dat zal wel te duur zijn......