Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

30.000 minderjarige vluchtelingen vermist sinds hun aankomst in Europa: “Los van je standpunt over migratie: elk vermist kind is er één te veel”

Minstens 30.000 kinderen zijn spoorloos nadat ze in Europa zijn aangekomen. Ze werden ooit ergens geregistreerd, maar niemand weet waar ze zijn. Dat blijkt uit een rapport van Missing Children Europe, dat organisaties als Child Focus groepeert.

33 reacties

 • Patrick Vandeputte

  3 jaar geleden
  Hou er wel rekening mee dat ook diegenen die BEWEREN -18 te zijn meegeteld worden in deze cijfers.
 • louis reinquin

  3 jaar geleden
  Dit is een zeer correcte benadering. Eén kind in de miserie is er een te veel. Maar of dit de schuld is van de Belgische bevolking is een andere vraag. Misschien eens nadenken over het feit wie in eerste instantie verantwoordelijk is voor zijn kinderen. Dan pas een besluit trekken.
 • Ives Ameel

  3 jaar geleden
  Reden te meer om daarmee te stoppen en wat hier rondhangt terugzenden wat die zijn helaas rijk voor de misdaad en wij gaan de slachtoffers zijn. OCMW van de wereld spelen met 600000 eigen mensen die in de armoede leven, zegt welk soort idioten die politici wel zijn, hun zal vol, wij de problemen en de gevaren en betalen.
 • censor

  3 jaar geleden
  Europarlementsleden zijn enkel gewoon geld te ontvangen met royale onkostenvergoeding erbij....maar initiatieven en leiderschap tonen, hola, dat is niet in de prijs inbegrepen.
 • Theo Schuermans

  3 jaar geleden
  Tja, en wat kunnen wij daar aan doen, ze moeten niet naar hier komen hé, wij zijn niet het OCMW van de wereld.
 1. PREMIUM

  Van Tante Terry tot Jo De Poorter

  In 62 jaar passeerden 45 omroepers: 7 mannen en 38 vrouwen. Irène Beval was in 1953 de eerste, maar moest een jaar later al vertrekken. Haar opvolgers Paula Semer, Nora Steyaert en 'Tante' Terry Van Ginderen waren vanaf 1954 succesvoller. In de jaren 70 doken de eerste mannelijke omroepers op: Bruno Schevernels, Luc Appermont en Paul Codde. Andrea Croonenberghs was met een carrière van 26 jaar het langst in dienst. Veel BV's begonnen als omroeper op de VRT, onder wie Gert Verhulst, Jo De Poorter, Evy Gruyaert en de betreurde Yasmine. Ook VTM werkte sinds zijn start met omroepsters, maar stopte er in 2008 mee. (DBJ/MC)
 2. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”