26 leugens per dag (en het werkt): Donald Trump doet vooral zelf aan ‘fake news’

De Amerikaanse president Donald Trump
AFP De Amerikaanse president Donald Trump
Donald Trump heeft gelogen zoals nooit tevoren in de aanloop naar de verkiezingen. Hij werd in twee maanden tijd op 1.176 leugens betrapt, méér dan heel vorig jaar. Sinds hij president werd, uitte hij gemiddeld 4,4 onwaarheden per dag. Maar in de maand voor de midterms liep dat op tot 26,3 per dag - om op de dag voor de verkiezingen zelfs te pieken op 74.

Je hebt 11% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Het erge van die Trump is dat hij (de VS) groot wil zijn door alle anderen klein te maken of met de grond gelijk te maken. Dat komt nog als een boemerang terug. Ik hou niet van mensen die zomaar iets zeggen om groter te lijken dan ze zijn.

 • Edmond Dantès

  De Trump lemmingen kunnen geen valabele uitvluchten meer bedenken, dus maar weer verwijzen naar Obama of de Belgische politiek. Zwak jongens.

 • Bernard Aelvoet

  Niet slecht voor een beginneling. Noch een jaar of 10 en hij breekt het record aantal leugens die onze Belgische politici op ons afvuren. Sorry maar dat aantal is enorm hoog, zelfs een wereldrecord.

 • Wendy Hostyn

  wie verwacht nog iets anders van hem?

 • vandekempen bart

  op de vrt zie ik élke dag fake nieuws.