Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

26.000 vacatures offline gehaald omdat ze niet ingevuld raken

Bijna 26.000 vacatures bij de VDAB - of 9% - zijn vorig jaar geannuleerd, omdat bedrijven ze simpelweg niet ingevuld krijgen. In de eerste zes maanden van dit jaar werden alweer 14.690 van de 148.570 vacatures teruggetrokken.

13 reacties

 • Wauter Bols

  1 jaar geleden
  Vele vacatures staan er ook meermaals op, ook via verschillende interim/selectie kantoren. Er is nog aanbod genoeg, als men eerst eens bij de categorie 50+ kijkt. Dubbels opkuisen en zich wat flexibeler opstellen en een groot deel van het probleem is opgelost.
 • frank fransen

  1 jaar geleden
  vele van deze vacatures zijn dan ook meermaals terug te vinden, ééntje van het bedrijf zelf en nog eens zelfde vacature van alle interim kantoren. wanneer zal me eens met echte cijfers komen. waarom hebben de vrienden van de pers geen zin om dit eens te onderzoeken? mag men de echte cijfers niet kennen
 • Evita Van Goethem

  1 jaar geleden
  Ik zou niet liever willen dan me laten omscholen tot verpleegkundige. Maar met 4 kinderen krijg ik dan een uitkering die 800 euro lager ligt dan wanneer je werkt. Je hebt geen vakantiegeld, geen eindejaarspremie, geen maaltijdcheques of verzekering. Ik ben bereid om er iets voor op te offeren maar het moet houdbaar blijven ook he.
 • Ricardo Cours

  1 jaar geleden
  Het is niet dat de mensen niet willen werken, maar niet tegen een hongerloon.
 • Tim Loos

  1 jaar geleden
  Of gewoon omdat ze er dubbel opstaan!! Wie eens grondige zoekt op VDAB zal snel tweemaal dezelfde job terug vinden. Bedrijven laten het ook na om VDAB op de hoogte te brengen dat de job werd ingevuld door rechtstreekse aanwerving. Hoog tijd om de VDAB database eens grondig op te kuisen. Het is zoals de gehandicaptenkaart. Kaarten voor mensen die meer dan 100 jaar zijn of die nooit werden binnen geleverd. Controle totaal afwezig!
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"