rv
Volledig scherm
PREMIUM
© rv

25 Vlamingen over hoe ons onderwijs beter kan (deel 1): "Als ik minister van Onderwijs was, zou ik..."

Ons hoogste goed krijgt straks weer de boekentas om, maar hoe bieden we onze kinderen de beste schoolkansen? Van kleuterklas tot einde middelbaar? Het onderwijs in Vlaanderen is aan herziening toe, permanent maar ook hoogdringend, als we de prestatiecurves en bevindingen van leerlingen, leraren en directies onder ogen zien. Wij vroegen 25 mensen - 10 vandaag, de anderen de komende dagen - om één fundamentele hervorming. Geen politici, wel wijzen van veel markten thuis. 'Ministers van Onderwijs ad interim', een hele week lang, met hún voorstel. Nodig. En wel meteen. Bekijk hier ons dossier.

39 reacties

 • paula maertens

  3 jaar geleden
  Dan breng ik alle pasafgestudeerden voor een jaar in de private sector onder. Zo vertelde me een leerkracht die het effectief gedaan had. Het leidt tot een veel volwassener denkpatroon en komt men niet als laatpuber in een onvolwassen wereld terecht. Men klaagt over werkdruk ,maar een massa onder hen heeft een tweede job of beoefenen een hobby waar intens veel tijd in steekt. Eigenaardig fenomeen...
 • Rene Bankschroef

  3 jaar geleden
  Als "ik" minister van onderwijs moest zijn,dan hoop ik dat ervaring zou hebben als leerkracht,en dan hoop ik dat ik een universitaire diploma van pedagoog op zak heb.en dat ik goed kan luisteren naar de duizenden ervaren leerkrachten.
 • Jos Vangeel

  3 jaar geleden
  Als ik minister van onderwijs was zou ik investeren in een goede minister van onderwijs!!
 • Rik Hooyberghs

  3 jaar geleden
  Ik volg de meeste onderstaande reactie’s. Ik vind dat ze wat moete leren ivm belastingen regelen, verzekeringen afsluiten, heel dat gedoe, dan leren ze tenminste dingen die ook echt nuttig zijn.
 • robert henneman

  3 jaar geleden
  brent je hebt volledig gelijk . je moet deleerkrachten niet overstelpen met werk.ze doen veel waar mensen niets van afweten., en nee ik ben geen leerkracht.
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. PREMIUM

  38% minder mensen werkt van thuis uit

  Steeds meer mensen trekken opnieuw naar de werkvloer. In de laatste week van juni werkte nog slechts 43% van de Belgen van thuis uit, terwijl in de eerste week van de lockdown nog bijna zeven op de tien mensen telewerkten. Dat is een daling met 38%. De cijfers komen uit de Grote Coronastudie van de UAntwerpen, gebaseerd op een bevraging bij 27.000 Belgen. 'Het nieuwe normaal' blijkt intussen ingeburgerd op de meeste werkvloeren. Meer dan drie op de vier deelnemers zeggen meestal of altijd afstand te kunnen houden en de handen te wassen of ontsmetten. Eén op de drie draagt doorgaans een mondmasker op het werk.
 1. PREMIUM

  Sunweb stuurt renner weg na overtre­ding coronamaat­re­ge­len

  Team Sunweb heeft Michael Storer weggestuurd van het trainingskamp in het Oostenrijkse Kühtai, nadat de 23-jarige Australiër de interne coronamaatregelen had overtreden. Storer verliet het hotel om een fles shampoo te kopen in een nabijgelegen winkel, terwijl de ploeg renners en personeel had verzocht in hun eigen bubbel te blijven en vooral geen contact te hebben met de buitenwereld. Volgens Sunweb bracht de renner op deze manier zijn eigen gezondheid én die van zijn ploegmaats in gevaar. In een reactie bij WielerFlits benadrukt het team dat het níet om een strafmaatregel gaat.