Exclusief voor abonnees

24.000 ontslagen in luchtvaart: “Alleen de sterksten zullen overleven en dan kunnen ze tickets duurder maken”

De 42 toestellen van Brussels Airlines staan al anderhalve maand geparkeerd in Zaventem. De maatschappij verliest 3 miljoen euro per dag.
Pieterjan Luyten SNS Brussels Airlines De 42 toestellen van Brussels Airlines staan al anderhalve maand geparkeerd in Zaventem. De maatschappij verliest 3 miljoen euro per dag.
“Als men Brussels Airlines en Brussels Airport kapot laat gaan, verandert België economisch in een woestijn.” Dat is geen opbeurende boodschap van luchtvaarteconoom Eddy Van de Voorde. Hij overschouwt het bloedbad in de luchtvaart, maar koestert ook hoop: “In de crisis liggen ook kánsen voor Brussels Airlines.”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen55 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • luc nysen

  het zal gaan zoals bij de lijn, afstandsregel zal worden afgeschaft

 • raf peeters

  Corona mag nog minstens een jaartje verder gaan ,alles resetten ,niet alleen lucht-vaart ook de industrie want weddes van 4000 a 6000€ is geen normaliteit meer ,auto's van 100000€ alsof het niks is en daarbij kosten ze amper 30 a 35000€ aan productie.Nee nee de mens loopt al een 10 a 15 jaar naast de schoenen en dat moet er terug uit.Werken ,loopbaan en dan genieten ,nu wil men op 5 jaar miljonair zijn,kan niet.

 • MICHEL Van Eycken

  niet overdrijven , als Brussels Airlines verdwijnt staat er morgen iemand anders klaar om hetzelfde te doen ( alleen aan andere arbeidsvoorwaarden) , vakbond heeft schrik dat ze kip met de gouden eieren gaan slachten Michel Van Eycken

 • koenraad Demesmaeker

  Laat de covid 19 nog maar wat rondzweven, dan is het probleem van luchtvaart en vervuiling, massatoerisme, overbevolking,... direct opgelost. Mij niet gelaten.

 • Tony Pauwels

  Het zijn die "wereldontdekkers" die het virus overal hebben binnen gebracht. Als het aan mij lag, dan waren alleen nog dringende cargo-, medische en militaire vluchten toegelaten over de hele wereld. Open de grenzen met opnieuw ongelimiteerde passagiersvluchten en je bent vertrokken voor een nieuw rondje pandemie!