Bron: BELSPO (overheidsdienst Wetenschapsbeleid), FOD Financiën, Europese Commissie en federaal parlement.
Volledig scherm
PREMIUM
Bron: BELSPO (overheidsdienst Wetenschapsbeleid), FOD Financiën, Europese Commissie en federaal parlement. © HLN

2,8 miljard euro belastinggeld vloeit naar farmabedrijven, maar in ruil krijgen we geen goedkopere medicijnen

Nooit eerder ontvingen de farmaceutische bedrijven in ons land zoveel overheidssteun voor hun onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen als vandaag. In vijf jaar tijd is bijna 2,8 miljard euro belastinggeld naar de sector gevloeid. Een record. Eén derde van de factuur voor onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen wordt ondertussen met onze centen betaald. Ook dat is een record. Voor die vrijgevigheid krijgen we echter geen goedkopere pillen. Sterker nog, de farmasector geniet al 12 jaar lang van een fiscaal gunstregime dat te weinig extra investeringen uitgelokt heeft.

60 reacties

 • emiel hayen

  7 maanden geleden
  Miljarden te weinig overal en toch maar grootverdieners geld toestoppen. Schuld van de socialisten zeker? Hoe lang zitten die anderen al mee in het beleid?
 • Antoon Soetens

  1 jaar geleden
  # Paul Piens: de zaak is nog erger gezien er sinds 12 jaar een oplossing bestaat met natuurlijke producten die op de huid aangebracht worden, zodat het lichaam de nodige cellen kan selecteren om een herstel uit voeren: fysisch en psychisch en dit zonder neveneffecten en spotgoedkoop. De overheid werd meerdere malen aangetekend op de hoogte gesteld.
 • Stafke S

  1 jaar geleden
  Als dat zo is, zouden de medicamenten gratis moeten zijn voor de patiënt. Maar feitelijk is dat oud nieuws, want iedereen weet toch dat alle grote firma's en alle rijken meer en meer krijgen van de staat. want die weten wat ze moeten doen om van deze gunsttarieven te kunnen profiteren. En dat de firma's voor jobs zorgen is wel waar, maar die zijn ook gesubsidieerd door de staat (belastingbetaler).
 • Kris Verbeek

  1 jaar geleden
  Hoe komt dit Maggie?
 • valee frans

  1 jaar geleden
  zij geven en via een achterpoort krijgen ze een heel deel terug dat weet toch iedereen
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel