Exclusief voor abonnees

2,2 miljard besparen en 1,65 miljard investeren: de plannen van regering-Jambon op een rij

Zó groot is het verschil niet tussen de afgeschafte woonbonus en het verlaagde registratierecht, lijkt minister Matthias Diependaele aan zijn collega's Crevits en Somers uit te leggen. De vraag blijft of hij het even goed uitgelegd krijgt aan jonge koppels die nu nog snel een huis zoeken.
Bas Bogaerts Zó groot is het verschil niet tussen de afgeschafte woonbonus en het verlaagde registratierecht, lijkt minister Matthias Diependaele aan zijn collega's Crevits en Somers uit te leggen. De vraag blijft of hij het even goed uitgelegd krijgt aan jonge koppels die nu nog snel een huis zoeken.
In 2020 zal de Vlaamse begroting 436 miljoen euro in het rood gaan. Maar daarna, zo houdt Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) vol, zullen de 2,2 miljard besparingen en de 1,65 miljard investeringen de cijfers opnieuw in evenwicht brengen - met een klein overschotje van 74,6 miljoen in 2024.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Vroeger kon een hypotheek ook fiscaal ingebracht worden, Luc Boeckx. En een hoge intrest was er enkel toen er ook een zeer hoge inflatie was. Enkel het verschil tussen beide is echte rente. Het loon werd toen nog echt geïndexeerd, niet via een gemanipuleerde gezondheidsindex. En de huizen waren in verhouding met het loon en de koopkracht veel en veel goedkoper.

 • lauren van eupen

  Wanneer gaan ze daar eens goede boekhouders aannemen? Want rekenen kunnen ze daar al jaren niet meer.

 • werner Van der Kelen

  In een ander artikel gaat dit volgens Diependaele aan de Vlaming niks kosten, hij gaat er zelfs nog iets aan over houden, zou die gast zijn eigen leugens geloven vraag ik mij soms af

 • Hans Van Reeth

  Nu begrijp ik waarom men dat begrotingstekort niet weggewerkt krijgt. Zij kunnen niet rekenen.

 • PETER VANDAELE

  t' Zal in de toekomst een boterham zijn zonder hesp.