Ook in Leuven is het stappen geblazen naast een aanlokkelijke maar defecte roltrap.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook in Leuven is het stappen geblazen naast een aanlokkelijke maar defecte roltrap. © Joel Hoylaerts / Photo News

2.000 defecte roltrappen en liften per jaar: NMBS investeert (eindelijk) fors in toegankelijkheid van perrons

De 560 roltrappen en liften in onze stations stapelen de defecten op. 2.000 per jaar om precies te zijn. Vooral de leeftijd speelt de roltrappen parten. Maar ook is de NMBS niet te spreken over de service van de onderhoudsfirma's. De spoormaatschappij gaat haar leveranciers zelfs beboeten.

10 reacties

 • Stef De Vos

  3 jaar geleden
  NMBS geeft meer geld uit aan onnodige overgrote stationsoverkappingen van dure Calatrava (Luik, Bergen) en Mechelen dan voor goed bereikbare perrons en werkzame roltrappen en liften voor de reizigers. Wie kan dit verklaren. Journalisten en media, waarom vragen jullie hen op deze vraag geen antwoord?
 • Ferdinand Nuyts

  3 jaar geleden
  Investeren in perrons en dan geen treinen komen zeker.
 • ringo van der pulst

  3 jaar geleden
  In brussel zuid zijn er nog roltrappen van toen ik kleuter was,ik ben nu vijftig;Wie gaan ze eerst vervangen,
 • Patrick Martens

  3 jaar geleden
  Ga maar eens in het station van Hasselt kijken.10 jaar geleden zijn de tegels in de tunnel van de muur gevallen en het ligt er nog altijd zo. Roltrappen ook dagelijks defect, het heeft zelfs nog in de krant gestaan.
 • Kristine Delacourt

  3 jaar geleden
  Allez de SPA doet eindelijk eens iets nuttig.
 1. PREMIUM

  Dit weekend naar Oostende? Dan is reserveren verplicht

  Van 18 tot en met 22 juli wordt het aanmeldingssysteem voor de drie drukste stranden in Oostende geactiveerd. Vanaf vandaag kan je je plekje reserveren. Het systeem moet ervoor zorgen dat de social distancing op deze stranden gegarandeerd is. Aanmelding is enkel nodig op de stranden in het centrum, van aan het Zeeheldenplein tot net voor de Venetiaanse Gaanderijen. "Door de mooie weersvoorspellingen, de start van het bouwverlof en de Nationale Feestdag op 21 juli zullen er heel wat mensen naar Oostende afzakken", zegt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). "Door het activeren van ons aanmeldingssysteem willen we een goede inschatting krijgen van de te verwachten drukte om zo de nodige maatregelen te kunnen treffen." (TVA)
 2. Leger start intern onderzoek naar wantoestanden in Marche-les-Dames
  PREMIUM

  Leger start intern onderzoek naar wantoestan­den in Mar­che-les-Da­mes

  "We tolereren geen wantoestanden", zegt de nieuwe legerbaas Michel Hofman over de incidenten in het trainingscentrum voor paracommando's in Marche-les-Dames die 'De Morgen' vorige week onthulde. "Niet gisteren, niet vandaag en zeker niet morgen." In samenspraak met minister van Defensie Philippe Goffin (MR) startte hij eenintern onderzoek op. "We gaan ons niet verstoppen achter de juridische procedures die lopen. Het intern onderzoek moet de feiten blootleggen en aantonen welke lessen we kunnen trekken", zei Hofman tijdens zijn eerste optreden in het parlement. Sinds vrijdag leidt hij het leger. 'De Morgen' onthulde op basis van getuigenissen en documenten hoe rekruten in Marche-les-Dames al jarenlang regelmatig mishandeld worden door hun eigen onderrichters. Het gaat van ongeoorloofde opdrachten tot brutaal geweld. In 2016 werden bijvoorbeeld drie rekruten in elkaar geslagen door hun instructeurs tijdens een oefening. Oppositiepartij sp.a dringt aan op een extern onderzoek. (DM)