Zwaarbewapende vrouwen maken nu al deel uit van het leger, maar nog niet van de special forces.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwaarbewapende vrouwen maken nu al deel uit van het leger, maar nog niet van de special forces.

19 vrouwen proberen toe te treden tot de 'Special Forces': niet om te schieten, wel om te praten

19 vrouwelijke militairen starten binnenkort aan de loodzware opleiding tot operator van de special forces. Als ze slagen, zullen ze deel uitmaken van een nieuwe elite-eenheid van het Belgische leger die zal focussen op de menselijke aanpak van speciale oorlogsvoering.

9 reacties

 • alfred cool

  2 jaar geleden
  ik wens die 19 jonge dames een wel gemeend succes toe !
 • Johanna Ruiter

  2 jaar geleden
  een aantal jaren geleden zag ik op de BBC een programma waar mensen voor geselecteerd werden die gefilmd zouden worden tijdens een training voor de SF opleiding. Een groep van een stuk of 30 mannen en vrouwen bleven na een strenge voorselectie over en kregen de zwaarste testen te doen zoals Wim Claes hieronder beschrijft. Het zwaarste was een fake kidnap door rebellen waarbij ze dag en nacht getreiterd werden.Een voor een vielen ze af. Uiteindelijk bleven 2 vrouwen over!
 • peggy peeters

  2 jaar geleden
  paul boutsen, waarom Irak, Syrië, en Afganistan??? wat hebben ze daar te zoeken?? of is het een oefenterrein geworden van het westen? dan komen zagen dat er terroristen zijn! man man...
 • wim CLAES

  2 jaar geleden
  de SF zijn elitesoldaten, met een zwaar leven,fysiek zijn ze na 10-15 jaar wrakken. en schieten is een onderdeel van hun werk,maar het blijft een hondenstiel. en die afleveringen lieten het mooiste zien, niet het moeilijkste. zware fysieke inspanningen, langdurige opdrachten, slecht weer, heet,nat,kou, veel en ver van huis, ik denk dat men dit echt onderschat.
 • erik roelandts

  2 jaar geleden
  mensen toch... de SF doen heeel wat werk zonder te schieten. Dit kan zeker een zinvolle extra zijn!! Onlangs werd er een reeks uitgezonden over de SF. Zoek ze op en kijk ernaar... je zal wel van mening veranderen...
 1. PREMIUM

  Camps

  Na de uitspraak van het Internationaal Sporttribunaal over de Financiële Fair Play van City voelen de grote clubs zich gesterkt om het geld te laten rollen als knikkers. Manchester City werd over de hele lijn vrijgesproken, de UEFA mag zijn wonden likken. Oud-premier Jean-Luc Dehaene draait zich niet eens meer om in zijn graf. Hij wist dat het wildste kapitalisme zou zegevieren. Voortaan kunnen voetbalclubs zonder enige tegenwind beurskoersen bepalen. Zie Kevin De Bruyne grinniken.
 2. PREMIUM

  Goffin schrijft zich in voor ATP Washington

  Ook al wordt er pas eind van de maand een beslissing omtrent het doorgaan van de US Open (31 augustus) verwacht en toonde David Goffin (ATP 10) afgelopen weekend nog zijn scepsis, toch liet de Luikenaar niets aan het toeval over en schreef hij zich in voor de Citi Open in Washington (13 augustus), het eerste toernooi op de ATP-kalender na de lockdown. Goffin is op het ATP 500-toernooi in goed gezelschap, want ook onder anderen Daniil Medvedev (ATP 5), Stefanos Tsitsipas (ATP 6), Roberto Bautista Agut (ATP 12), Diego Schwartzman (ATP 13), Karen Khachanov (ATP 15), Denis Shapovalov (ATP 16), Christian Garin (ATP 18), Felix Auger-Aliassime (ATP 20) en Kei Nishikori (ATP 31) staan op de inschrijvingslijst. Grigor Dimitrov (ATP 19), die enkele weken geleden als eerste speler positief testte tijdens de Adria Tour, meldde gisteren dan weer dat hij genezen en coronavrij is én uitkijkt naar de US Open. Als dat toernooi tenminste doorgaat. (FDW)