18 matchen lang bordje in de lucht gehouden, dat loont: Cercle-supporter (11) krijgt truitje van keeper

"Nardi, mag ik alsjeblieft je T-shirt?" Die boodschap - in het Frans - hield Thomas Van Goethem een seizoen lang omhoog.
Cercle Brugge "Nardi, mag ik alsjeblieft je T-shirt?" Die boodschap - in het Frans - hield Thomas Van Goethem een seizoen lang omhoog.
De aanhouder wint, dacht de kleine Thomas Van Goethem (11), en het is hem nog gelukt ook. Een seizoen lang hield de jonge Cercle Brugge-supporter tijdens elke thuismatch een bordje in de lucht waarmee hij doelman Paul Nardi om z'n truitje vroeg. Na 18 wedstrijden proberen had hij de hoop al opgegeven, maar kijk: vandaag krijgt Thomas z'n truitje - uit de handen van Nardi.

De supporters van Cercle Brugge beleven op z'n zachtst gezegd een teleurstellend seizoen. De club slaagde er weliswaar in zich te handhaven in de hoogste voetbalklasse, maar veel plezier hebben de fans de voorbije maanden niet gehad. Wie er wél de moed inhield, was Thomas Van Goethem. Hij is al twee jaar een trouwe supporter van de Franse keeper Paul Nardi - onlangs uitgeroepen tot 'Speler van het Jaar' bij Cercle - én staat zelf ook in de goal bij het West-Vlaamse Varsenare. Begin dit seizoen had Thomas dan ook een droom: het truitje van Nardi bemachtigen. De jonge fan heeft een vast plaatsje achter het doel en maakte samen met zijn ouders een bordje in het Frans. Of hij alsjeblieft z'n T-shirt mocht hebben?

"Elke thuismatch stond Thomas met zijn plakkaat achter het doel", vertelt mama Stephanie Deman. "Tijdens verschillende matchen reageerde Nardi dat het wel in orde zou komen. Enfin, zo vingen wij de signalen toch op." Een seizoen lang bleef Thomas hopen. "'Het zal voor de laatste thuiswedstrijd zijn', begonnen we te denken. Maar dinsdagavond was het zover en bleef ons zoontje opnieuw met lege handen achter. Het was een serieuze teleurstelling." Des te opvallender: de spelers deden een ereronde op het veld voor de supporters en verschillende van hen deelden wél hun truitje uit.

Varsenare Cercle fan Thomas Van Goethem wil shirt van Nardi bekomen
Benny Proot Varsenare Cercle fan Thomas Van Goethem wil shirt van Nardi bekomen

Ontmoeting geregeld

Papa Michiel Van Goethem besloot zelf actie te ondernemen en plaatste een foto van zijn zoon mét bordje op verschillende forums. Toen ze bij Cercle Brugge het verhaal van Thomas lazen op de website van deze krant, besloten ze iets op poten te zetten. "We willen de droom van die jongen met veel plezier waarmaken. En dus hebben we een ontmoeting geregeld met Paul Nardi. Daar zal hij uiteraard een truitje overhandigd krijgen", zegt Louis-Philippe Depondt, woordvoerder van groen-zwart. De familie was in de wolken toen ze dat hoorde. En deze namiddag krijgt Thomas dus - na 18 thuiswedstrijden proberen - alsnog zijn felbegeerde T-shirt.Alle artikels uit de krant

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Francis Vandewalle

    Proficiat

  • Ingrid Charlier

    Is het nu zo moeilijk om je truitje aan dat manneke te geven. Dat kind heeft er ocharme 18 wedstrijden op moeten wachten.

  • Peter Mestdagh

    Leve cercle!