Klaas De Scheirder
Volledig scherm
PREMIUM
© Klaas De Scheirder

178 nationaliteiten in Antwerpen: “Hoe meer verschil, hoe vlotter het gaat”

Smeltkroes aan de Schelde. Voor het eerst leven in Antwerpen meer mensen mét dan zonder een migratieachtergrond. Zo goed als de hele wereld woont in 't Stad. Maar dat geeft niet. "Hoe meer verschillende nationaliteiten, hoe makkelijker het gaat. Behalve op school misschien."

56 reacties

 • jan boden

  4 jaar geleden
  Vergelijk de Turnhoutsebaan van nu met die van 50 jaar geleden en je weet genoeg.
 • Christine Laevers

  4 jaar geleden
  Het intellectueel niveau en de kwaliteit van dienstverlening gaat er op achteruit als er te veel mensen uit verschillende culturen uit kwetsbare sociale klassen komen. Met 'kwetsbaar' bedoel ik zo goed als ongeschoold, te erg religieus, discriminatie tussen man en vrouw , wereldvreemd, ...
 • chris delanghe

  4 jaar geleden
  En al die vreemdelingen dragen uiteraard heel intens financieel bij aan de kosten van onze samenleving zoals dat hoort in een democratie. Onze steden zien er de laatste decennia inderdaad steeds stralender en netter uit. Dat gaat de goede kant uit. De vreemdelingen hebben onze steden overgenomen. Wij hoeven nooit meer op reis naar exotische oorden, want deze zijn naar hier gekomen. Waar het goed is om te leven. En hoé !
 • Willy Scholaart

  4 jaar geleden
  begin als vlaming enkel nederlands te spreken wij moeten ook de taal van het land proberen te spreken in een ander land, wij zijn veel te braaf.
 • censor

  4 jaar geleden
  De VS is ook een "smeltkroes" neem nu NY...getto's, drugdealers bij de vleet, bendes die handelaars aftroggelen...etnische afrekeningen...is het dat dat ons te wachten staat in de "grootsteden"...Brussel-Gent Antwerpen....en zoals in NY: corruptie bij de politie, daar gaan we naartoe....het is al zover in Brussel waar de politie geen controle meer heeft, nietwaar spa en sp ? en eigenlijk alle partijen.
 1. PREMIUM

  "Kust heeft nu oplossing nodig voor klimaatver­an­de­ring"

  De kust is, als laagst gelegen gebied van Vlaanderen, erg kwetsbaar door de klimaatverandering. "We moeten nu oplossingen zoeken of het is te laat", zeggen experts in een nieuw boekje, 'Kust en klimaat'. "Ingrepen om pakweg dijken te bouwen, hebben hun tijd nodig. Dat moet je niet doen als je nog 3 cm verwijderd bent van een potentiële overstroming", aldus verantwoordelijke van 'T.OP Kustzone' Stijn Vanderheiden. Hij wil onder meer inzetten op samenwerken met de natuur: ruimte om duinen te laten ontwikkelen, bijvoorbeeld. "Het gaat om evenwicht, dat is een moeilijke denkoefening. Iedereen wil zijn stukje ruimte vrijwaren. Met deze gids pleiten we ervoor met alle actoren samen oplossingen te vinden die voor iedereen goed zijn." (MM)
 2. Georges-Louis Bouchez doet ook dit jaar mee aan de Gouden Formule 1: “Verstappen is een vechter en een goede coureur, maar Hamilton is meer een ster”
  Gouden Formule 1
  1

  Georges-Louis Bouchez doet ook dit jaar mee aan de Gouden Formule 1: “Verstappen is een vechter en een goede coureur, maar Hamilton is meer een ster”

  Formule 1-fanaat Georges-Louis Bouchez zit komend weekend op het puntje van zijn stoel voor de GP van Spanje. Als grote Lewis Hamilton-fan hoopt de voorzitter van de MR dat de zevenvoudige wereldkampioen Max Verstappen en Sergio Pérez een hak kan zetten. Wie denk jij dat op het hoogste schavotje zal staan? Speel nu mee met de Gouden Formule 1 en bewijs dat jij de grootste Formule 1-kenner bent.