Klaas De Scheirder
Volledig scherm
PREMIUM
© Klaas De Scheirder

178 nationaliteiten in Antwerpen: “Hoe meer verschil, hoe vlotter het gaat”

Smeltkroes aan de Schelde. Voor het eerst leven in Antwerpen meer mensen mét dan zonder een migratieachtergrond. Zo goed als de hele wereld woont in 't Stad. Maar dat geeft niet. "Hoe meer verschillende nationaliteiten, hoe makkelijker het gaat. Behalve op school misschien."

56 reacties

 • jan boden

  3 jaar geleden
  Vergelijk de Turnhoutsebaan van nu met die van 50 jaar geleden en je weet genoeg.
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Het intellectueel niveau en de kwaliteit van dienstverlening gaat er op achteruit als er te veel mensen uit verschillende culturen uit kwetsbare sociale klassen komen. Met 'kwetsbaar' bedoel ik zo goed als ongeschoold, te erg religieus, discriminatie tussen man en vrouw , wereldvreemd, ...
 • chris delanghe

  3 jaar geleden
  En al die vreemdelingen dragen uiteraard heel intens financieel bij aan de kosten van onze samenleving zoals dat hoort in een democratie. Onze steden zien er de laatste decennia inderdaad steeds stralender en netter uit. Dat gaat de goede kant uit. De vreemdelingen hebben onze steden overgenomen. Wij hoeven nooit meer op reis naar exotische oorden, want deze zijn naar hier gekomen. Waar het goed is om te leven. En hoé !
 • Willy Scholaart

  3 jaar geleden
  begin als vlaming enkel nederlands te spreken wij moeten ook de taal van het land proberen te spreken in een ander land, wij zijn veel te braaf.
 • censor

  3 jaar geleden
  De VS is ook een "smeltkroes" neem nu NY...getto's, drugdealers bij de vleet, bendes die handelaars aftroggelen...etnische afrekeningen...is het dat dat ons te wachten staat in de "grootsteden"...Brussel-Gent Antwerpen....en zoals in NY: corruptie bij de politie, daar gaan we naartoe....het is al zover in Brussel waar de politie geen controle meer heeft, nietwaar spa en sp ? en eigenlijk alle partijen.
 1. PREMIUM

  Politie bekogeld met stenen in Anderlecht

  Onbekende verdachten hebben de politie in de Anderlechtse wijk Kuregem zondagnacht bekogeld met projectielen. De politiediensten kregen om 22.50 uur een melding over een ruzie die uit de hand liep. "We weten niet precies hoeveel mensen daarbij betrokken waren. Toen de politie aankwam, is de menigte snel uiteengegaan", zegt politiewoordvoerster Adeline Roty. "Maar een paar minuten later was er opnieuw spanning voelbaar. Verschillende mensen begonnen met projectielen te gooien naar politiediensten." Een zestigtal betrokkenen zouden onder meer met flessen en stenen gegooid hebben. De lokale politie riep versterking in om de menigte opnieuw uiteen te drijven. Er zijn geen arrestaties uitgevoerd. "Er loopt wel een onderzoek."
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. PREMIUM

  Goffin schrijft zich in voor ATP Washington

  Ook al wordt er pas eind van de maand een beslissing omtrent het doorgaan van de US Open (31 augustus) verwacht en toonde David Goffin (ATP 10) afgelopen weekend nog zijn scepsis, toch liet de Luikenaar niets aan het toeval over en schreef hij zich in voor de Citi Open in Washington (13 augustus), het eerste toernooi op de ATP-kalender na de lockdown. Goffin is op het ATP 500-toernooi in goed gezelschap, want ook onder anderen Daniil Medvedev (ATP 5), Stefanos Tsitsipas (ATP 6), Roberto Bautista Agut (ATP 12), Diego Schwartzman (ATP 13), Karen Khachanov (ATP 15), Denis Shapovalov (ATP 16), Christian Garin (ATP 18), Felix Auger-Aliassime (ATP 20) en Kei Nishikori (ATP 31) staan op de inschrijvingslijst. Grigor Dimitrov (ATP 19), die enkele weken geleden als eerste speler positief testte tijdens de Adria Tour, meldde gisteren dan weer dat hij genezen en coronavrij is én uitkijkt naar de US Open. Als dat toernooi tenminste doorgaat. (FDW)
 3. PREMIUM

  WHO: "Wereld keert niet snel terug naar 'oude normaal'"

  De wereld zal niet terugkeren naar 'het oude normaal' binnen een afzienbare toekomst. Dat is alvast de mening van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), nadat zondag wereldwijd een record van 230.000 nieuwe coronagevallen werd opgetekend. "Het virus blijft publieke vijand nummer één, maar de daden van vele regeringen en personen weerspiegelen dat geenszins", zei de directeur-generaal van de WHO. Volgens hem gaan te veel landen "in de verkeerde richting". Hij vermeldde er wel niet bij over welke landen hij het had. De coronapandemie heeft wereldwijd al aan 569.000 mensen het leven gekost.