Exclusief voor abonnees

178 nationaliteiten in Antwerpen: “Hoe meer verschil, hoe vlotter het gaat”

Klaas De Scheirder
Smeltkroes aan de Schelde. Voor het eerst leven in Antwerpen meer mensen mét dan zonder een migratieachtergrond. Zo goed als de hele wereld woont in 't Stad. Maar dat geeft niet. "Hoe meer verschillende nationaliteiten, hoe makkelijker het gaat. Behalve op school misschien."

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

56 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Boden

  Vergelijk de Turnhoutsebaan van nu met die van 50 jaar geleden en je weet genoeg.

 • Christine Laevers

  Het intellectueel niveau en de kwaliteit van dienstverlening gaat er op achteruit als er te veel mensen uit verschillende culturen uit kwetsbare sociale klassen komen. Met 'kwetsbaar' bedoel ik zo goed als ongeschoold, te erg religieus, discriminatie tussen man en vrouw , wereldvreemd, ...

 • chris delanghe

  En al die vreemdelingen dragen uiteraard heel intens financieel bij aan de kosten van onze samenleving zoals dat hoort in een democratie. Onze steden zien er de laatste decennia inderdaad steeds stralender en netter uit. Dat gaat de goede kant uit. De vreemdelingen hebben onze steden overgenomen. Wij hoeven nooit meer op reis naar exotische oorden, want deze zijn naar hier gekomen. Waar het goed is om te leven. En hoé !

 • Willy Scholaart

  begin als vlaming enkel nederlands te spreken wij moeten ook de taal van het land proberen te spreken in een ander land, wij zijn veel te braaf.

 • guido vermeyen

  De VS is ook een "smeltkroes" neem nu NY...getto's, drugdealers bij de vleet, bendes die handelaars aftroggelen...etnische afrekeningen...is het dat dat ons te wachten staat in de "grootsteden"...Brussel-Gent Antwerpen....en zoals in NY: corruptie bij de politie, daar gaan we naartoe....het is al zover in Brussel waar de politie geen controle meer heeft, nietwaar spa en sp ? en eigenlijk alle partijen.