Exclusief voor abonnees

160 Vlamingen verliezen 10 miljoen euro door vastgoedzwendel van steenrijke familie: “Zij hebben al ons spaargeld, wij blijven achter met krotten”

Schimmel, vochtplekken, slechte ramen: je zal er maar je zuurverdiende spaargeld in geïnvesteerd hebben.
Jan De Meuleneir/Photo News Schimmel, vochtplekken, slechte ramen: je zal er maar je zuurverdiende spaargeld in geïnvesteerd hebben.
Een steenrijke Vlaamse familie krijgt 160 mensen achter zich aan omdat ze hen vastgoed verkocht heeft in erbarmelijke staat. Het spaargeld van gepensioneerden, mensen in rolstoelen en kankerpatiënten werd 'zorgeloos belegd' in Duitse appartementen waar de wind dwars doorheen blaast. De gedupeerden waren lange tijd radeloos, maar vonden elkaar en organiseerden het verzet. Ze eisen hun 10 miljoen euro terug. "Wie de middenklasse leegzuigt om Ferrari's en Porsches te kunnen kopen, verdient geen medelijden."

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

93 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • pol van de velde

  Eerst de twee klokken horen luiden om een oordeel te vellen.

 • DIRK VANGOSSUM

  Koop geen kat in een zak, en heb een goede notaris.

 • frederic Cotton

  Basisregel voor beleggers: Als het te mooi is om waar te zijn, is het dat ook.

 • johan van bree

  erg voor deze mensen maar zulke koopjes bestaan niet

 • Pé Gevers

  De grootste zwendel bestaat erin dat zonder veel ruchtbaarheid de kopers dachten dat ze kochten in volle eigendom, maar pas als de akte ondertekend was bleek het over een erfpacht constructie te gaan. De verkopende vennootschap kon zo blijvend huur vragen voor de grond onder de gebouwen. Ook veel onzichtbare gebreken kwamen naderhand boven.