De Dossinkazerne, waar het Holocaustmuseum huist.
Volledig scherm
De Dossinkazerne, waar het Holocaustmuseum huist. © Foto Legreve

150 agenten verplicht naar Dossinkazerne na racismeklacht

De top van de federale politie stuurt 150 agenten verplicht naar de Dossinkazerne in Mechelen. Aanleiding is een racismeklacht van een politieman tegen zijn collega's. Eerder legde een onderzoeksrechter Dries Van Langenhove zo'n bezoek aan het Holocaustmuseum op als voorwaarde.

  1. Dertiger met nazi-sympathieën krijgt straks mogelijk opvallende ‘straf’: “Leid hem maar eens rond in Kazerne Dossin”

    Dertiger met na­zi-sympa­thieën krijgt straks mogelijk opvallende ‘straf’: “Leid hem maar eens rond in Kazerne Dossin”

    Een 32-jarige Mechelaar stond vandaag voor de rechtbank. Hij moest er zich verantwoorden voor het verspreiden van racistisch gedachtengoed en het aanzetten tot haat. “Met zo’n berichten draagt u er toe bij dat mensen worden neergeschoten”, zei rechter Suzy Vanhoonacker tegen de dertiger. Die ontkende de feiten niet en riskeert naast een celstraf van een maand met uitstel ook nog het volgen van een begeleide rondleiding in Kazerne Dossin.
  2. PREMIUM

    Brein achter 'martelka­mer' moest zelf vrezen voor zijn leven

    Robin van O., het vermoedelijke brein achter de onlangs opgerolde 'onderwereldgevangenis' met martelkamer nabij de Belgische grens in Roosendaal, moest wellicht zelf vrezen voor zijn leven. Op een inleidende zitting van het proces tegen de beruchte motorclub Caloh Wagoh raakte immers bekend dat leider Delano R. verdacht wordt van het beramen van een moordaanslag op Robin van O. Heel wat leden van de motorclub zouden al betrokken geweest zijn bij onderwereldmoorden en mislukte aanslagen. De belangrijkste opdrachtgever van Caloh Wagoh is allicht topcrimineel Ridouan Taghi, de drugsbaron die in Dubai is opgepakt en inmiddels in een Nederlandse cel zit. Taghi wisselde onder meer het adres van Robin van O. uit met een lid van Caloh Wagoh. Delano R. kreeg ook foto's doorgestuurd van de Porsche waarin de vriendin van Van O. reed, net als een politiefoto van Van O.