Exclusief voor abonnees

10.000 winkels minder in 10 jaar tijd: “Dit is nog maar het begin”

Illustratiebeeld.
Photo News Illustratiebeeld.
Vandaag zijn er in Vlaanderen en Brussel 10.000 winkels minder dan 10 jaar geleden. "Maar het einde van de tunnel is nog lang niet in zicht. Dit is nog maar het begin", zegt retailexpert Jorg Snoeck. En de winkeliers zelf? Zij kunnen er maar weinig aan doen.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen


Alle artikels uit de krant

52 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elise Van Damme

  Alle respect voor de kleine ondernemers. Je moet het maar doen zeg ik vandaag de dag! Spijtig genoeg moeten ze opboksen tegen mega-internetgiganten en buitenlandse supermarkten die alles en iedereen opslorpen. Het ongunstig bedrijfs-klimaat in belgie en alle soorten regeltjes die consumenten wegjagen uit de steden zullen alles kapot maken. We hebben het einde hiervan helaas nog niet gezien vrees ik.

 • daniel d'hulst

  Logisch, een kleine zelfstandige kan niet meer op tegen die grote bedrijven die verkopen aan rode prijzen of andere met 1+1 gratis. Volgens mij zijn het de grote die sjoemelen met hun prijzen en niet die kleine zelfstandige

 • danny janssens

  we hebben die kleine winkeltjes niet nodig. ze sjoemelen en foefelen toch allemaal met de belastingen en de werkgelegenheid die ze creeeren is te verwaarlozen. en dan heb ik het nog niet over de service. Online en grote electrozaken is de toekomst

 • Kai Rombouts

  En als de bakkers en beenhouwers ook volgen mogen jullie allemaal zelf jullie broodje bakken. Ik kijk er alvast naar uit naar de middeleeuwen die sneller zal terugkomen dan jullie denken.

 • Emiel Van Riet

  Onze regering is goed bezig... waarom zou je als zelfstandige keihard werken om vervolgens 50% aan die zakkenwassers in Brussel te geven...en om wat daarvoor terug te krijgen...werken tot 67????