Katleen Evenepoel, Philippe Meersseman en Els Dethier.
Volledig scherm
PREMIUM
Katleen Evenepoel, Philippe Meersseman en Els Dethier. © Wouter Van Vooren

1 op de 5 zorgverleners denkt aan stoppen: “Ik heb nog nachtmerries”

Zorgverleners gaan nog steeds gebukt onder de zware werkomstandigheden door Covid-19. Bijna één op de vijf geeft aan te willen stoppen met het beroep, zo blijkt uit cijfers die ‘De Morgen’ kon inkijken. “De druk moet nu omlaag.”

9 reacties

  • Tessa Coppieters

    3 jaar geleden
    Het gaat niet over het feit of we gekozen hebben voor onze job maar we worden niet ondersteund, of geholpen en wij weten wat we moeten doen maar we kunnen gewoon niet meer, verwachtingen worden groter maar de middelen minder en we zitten over onze grens en tijdens corona is dat nog groter geworden. Jullie verwachten dat we alles aankunnen maar we zijn ook maar mensen en we raken opgebrand. Geld is geen oplossing maar wel ondersteuning want er gaat een tijd komen dat meer dan 1 op 5 het opgeeft
  • JEF DE CNODDER

    3 jaar geleden
    Na het heldendom komt de val en wordt je vervolgens in de vergeetput gegooid.
  • sabrina de wulf

    3 jaar geleden
    toon wat meer respect voor die mensen jongeren die riskeren ook hun leven met die virus
  • Geno H

    3 jaar geleden
    Wanneer je nachtmerries hebt is het tijd om te stoppen en iets anders te zoeken.
  • Johan Vervaeck

    3 jaar geleden
    Iemand die z'n beroep echt ter harte neemt, past niet in het plaatje. Er is geen zorg over de zorg. En als er al zorg is, gaat het om geld, stinkend geld van links gevraagd. Neen links, daar gaat het niet om. Veel beter om die mensen tot het uiterste te omarmen, tonen dat je hen tot het uiterste wil beschermen, hen respecteren, hen leefbaar werk geven. Bij links gaat het hem altijd over meer en nog eens meer verdienen en juist dat is vergif.