Katleen Evenepoel, Philippe Meersseman en Els Dethier.
Volledig scherm
PREMIUM
Katleen Evenepoel, Philippe Meersseman en Els Dethier. © Wouter Van Vooren

1 op de 5 zorgverleners denkt aan stoppen: “Ik heb nog nachtmerries”

Zorgverleners gaan nog steeds gebukt onder de zware werkomstandigheden door Covid-19. Bijna één op de vijf geeft aan te willen stoppen met het beroep, zo blijkt uit cijfers die ‘De Morgen’ kon inkijken. “De druk moet nu omlaag.”

9 reacties

 • Davy Vermorgen

  10 maanden geleden
  Het gaat niet over het feit of we gekozen hebben voor onze job maar we worden niet ondersteund, of geholpen en wij weten wat we moeten doen maar we kunnen gewoon niet meer, verwachtingen worden groter maar de middelen minder en we zitten over onze grens en tijdens corona is dat nog groter geworden. Jullie verwachten dat we alles aankunnen maar we zijn ook maar mensen en we raken opgebrand. Geld is geen oplossing maar wel ondersteuning want er gaat een tijd komen dat meer dan 1 op 5 het opgeeft
 • franske van gestel

  10 maanden geleden
  Na het heldendom komt de val en wordt je vervolgens in de vergeetput gegooid.
 • sabrina de wulf

  10 maanden geleden
  toon wat meer respect voor die mensen jongeren die riskeren ook hun leven met die virus
 • Geno H

  10 maanden geleden
  Wanneer je nachtmerries hebt is het tijd om te stoppen en iets anders te zoeken.
 • Johan Vervaeck

  10 maanden geleden
  Iemand die z'n beroep echt ter harte neemt, past niet in het plaatje. Er is geen zorg over de zorg. En als er al zorg is, gaat het om geld, stinkend geld van links gevraagd. Neen links, daar gaat het niet om. Veel beter om die mensen tot het uiterste te omarmen, tonen dat je hen tot het uiterste wil beschermen, hen respecteren, hen leefbaar werk geven. Bij links gaat het hem altijd over meer en nog eens meer verdienen en juist dat is vergif.
 1. Veroordeelde rechts-extremist op eerste rij bij 11 juliviering
  PREMIUM

  Veroordeel­de rechts-extremist op eerste rij bij 11 julivie­ring

  Op de eerste rij bij de herdenking van de Guldensporenslag in Kortrijk vrijdag zat, tussen allerlei prominenten, een Franse rechts-extremist met een strafblad. Aurélien Verhassel had een zitje naast Dries Van Langenhove (VB), die hem als "een vriend" omschrijft. Zaten ook op de eerste rij: Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA), Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Verhassel komt uit Rijsel, een stad die in een ver verleden deel uitmaakte van het graafschap Vlaanderen. Vorig jaar is hij in beroep veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan 6 effectief. Hij sloeg twee mannen van vreemde origine werkonbekwaam, al stelde de rechter geen racisme vast. Tussen 2003 en 2013 liep hij nog zes veroordelingen op. Onder meer voor huisvredebreuk nadat hij een groot spandoek aanbracht op het dak van het hoofdkwartier van de Franse Parti Socialiste als protest tegen het homohuwelijk. In Duitsland liep Verhassel een veroordeling op voor 'bezit en invoer van explosief materiaal'. Van Quickenborne wil ervoor zorgen dat mensen als Verhassel niet meer op de eerste rij belanden: "Dat beeld is schabouwelijk voor de stad." (DM)
 1. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

 2. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League