Een op de vier Vlamingen voelt zich arm.
Volledig scherm
Een op de vier Vlamingen voelt zich arm. © Thinkstock

1 op de 4 Vlamingen voelt zich arm

Ruim een kwart van de Vlamingen voelt zich arm of relatief arm. Dat blijkt uit De Grote Geldenquête, die vanavond in het VTM-programma 'Telefacts' wordt voorgesteld. Bijna 5% zegt elke maand in het rood te gaan (arm), meer dan 22% komt maar net rond (relatief arm).

363 reacties

 • Patrick Libotton

  2 jaar geleden
  Politiekers en vakbonden dienen zich echt te herbronnen. Ik stel vast dat men echt nooit out-of-the box durf denken! Bijvoorbeeld ‘de indexaanpassing’ maak dit vast voor iedereen en klik dit bast om 2500euro dus 50euro vast en zo wordt het mogelijk laagbetaalden potentials en jongeren een echte loonsverhoging te gunnen en de surfers, net niet ontslagen, niets te geven. Ik was als hoger kader verlegen dat ik meer index kreeg dan ik aan goede krachten kon geven. Tegen HR was geen optie
 • WAISME DAT

  2 jaar geleden
  Wat is zich arm voelen ? Ik voel mij arm tov mensen met dure auto's en grote villa's. Mensen die zich geen woning kunnen permitteren zullen zich arm voelen tov mij omdat ik wel een huis(je) bezit. Het belangrijkste is en blijft je gezondheid.
 • Vaneylen Pierre

  2 jaar geleden
  De jalozie en hebberigheid groeit met de dag, het sociale boert zienderogen achteruit,. Het resultaat laat zich blijken. Kijk maar naar de smartphone voor zeer velen een showartikel
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  Uit noodzaak krijgt bij mij alles een tweede en een derde leven, ik gebruik regenwater, bak zelf, zorg voor eigen groenten... probeer mijn eigen klussen op te knappen enz... De ene mens heeft veel meer nodig dan de andere om zich "niet arm" te voelen. Gezond mogen blijven en content zijn met wat ge hebt is dikwijls een groot geluk, ook al steekt de graaipolitiek en de onrechtvaardigheid soms de ogen uit.
 • michel De Blay

  2 jaar geleden
  630 euro om een huis te huren in Vlaams-Brabant!!!!! Vandaag kan men met 630 euro (brutto)inkomsten /maand als eigenaar ongeveer 100000 euro lenen bij de bank. Probeer maar eens met 100000 euro een huis te kopen??? Je hebt er nog niet eens de bouwgrond mee, en dan nog zijn er mensen die vinden dat de huurwoningen duur zijn!!!! Bouwen of kopen is het allerduurste, huren is eigenlijk het goedkoopst van het goedkoopst. Mensen die daar aan twijfelen kunnen niet tellen.
 1. "Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf"
  PREMIUM

  "Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf"

  De zoektocht naar de Amerikaanse actrice Naya Rivera (33) is ten einde. Gisteren werd een lichaam opgedoken in Lake Piru in Californië, waar ze verdween. "Gebaseerd op de vindplaats, de fysieke karaktertrekken, de kledij en het gebrek aan andere vermiste personen, zijn we ervan overtuigd dat het om Naya gaat", aldus de sheriff tijdens een persconferentie gisteravond. De actrice, bekend van haar rol als Santana Lopez in de populaire serie 'Glee', verdween vorige week woensdag na een boottochtje met haar 4-jarige zoon Josey. Over wat er precies gebeurde, kon de sheriff voorlopig alleen maar speculeren, al worden kwaad opzet en zelfdoding resoluut uitgesloten. Vermoedelijk raakte ze verstrikt in de sterke stromingen. "Het jongetje verklaarde dat hij was gaan zwemmen met z'n moeder. Ze duwde hem langs achteren het dek weer op. Toen hij daarna opkeek, zag hij haar in het water verdwijnen. Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf." Het lichaam bevindt zich momenteel in Ventura, waar een autopsie uitsluitsel moet geven dat het om Rivera gaat. (SDE)
 2. Contacttracing gaat er in België heel anders aan toe: “In Nederland duurt gesprek 2 uur, hier kwartier”
  PREMIUM

  Contacttra­cing gaat er in België heel anders aan toe: “In Nederland duurt gesprek 2 uur, hier kwartier”

  Het aantal coronabesmettingen in ons land is gisteren voor de vijfde dag op rij gestegen. Niemand weet waar die besmettingen precies vandaan komen, omdat niemand ernaar vraagt. Terwijl Nederlandse contactspeurders meer dan de helft van de besmettingsbronnen achterhalen, lijsten hun Belgische collega's alleen maar de contacten van een patiënt op. Naar hun whereabouts of mogelijke besmettingsbron wordt niet gevraagd.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!